Владимир Грбић у одбојкашкој Кући славних

Да је Владимир Грбић један од најбољих одбојкаша свијета биће потврђено на симболичан начин 28. октобра када се „усели” у Кућу славних у Холиоуку (САД). Тиме је одато велико признање нашој одбојци, а и Србији, чији ће бити први представник међу највећим звијездама овог спорта. – Велика ми је част што сам први изабран у […]

четвртак, 27 октобра, 2011 / 22:09

Да је Владимир Грбић један од најбољих одбојкаша свијета биће потврђено на симболичан начин 28. октобра када се „усели” у Кућу славних у Холиоуку (САД). Тиме је одато велико признање нашој одбојци, а и Србији, чији ће бити први представник међу највећим звијездама овог спорта.

– Велика ми је част што сам први изабран у Кућу славних. Надам се да ће то, као што је било и до сада, бити пут за неке наше који ће ме пратити, јер мислим да има још доста наших људи који су то заслужили. Веома ми је жао што мој отац није дочекао овај тренутак, – казао је Владимир Грбић, који је с братом Николом, што се спортских резултата тиче надмашио оца Милоша, освајача бронзане медаље на Европском првенству 1975, али чији се заслуге за бриљантну каријеру њих двојице немјерљиве.

Владимир Грбић је освојио 13 медаља са највећих светских такмичења, од којих су најсјајније олимпијско злато у Сиднеју 2000, титула европског првака у Острави 2001. и сребро на Свјетском првенству 1998. у Токију. Као спортисти указиване су му највеће почасти, па је био најбољи одбојкаш Европе у избору Европске одбојкашке конфедерације (ЦЕВ), два пута најбољи спортиста Србије по оцјени Олимпијског комитета, итд.

На добром је путу да остави дубок траг у одбојци и на другом пољу , јер је потпредсједник Одбојкашког савеза Србије и члан Комисије за развој одбојке Свјетске одбојкашке федерације (ФИВБ).

Поред њега у одбојкашку Кућу славних изабрани су још: Лоренцо Бернарди (Италија), Магали Карбахал (Куба), Уго Конте (Аргентина), Рита Крокет (САД) и др Франтишек Стибиц (Чешка). Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *