Владика Василије најавио да ће поднијети тужбу

Епископ зворничко-тузлански Василије рекао је да медијски написи у којима је оптужен за најгнусније ствари нису напад на њега, него на Српску православну цркву, и најавио да ће поднијети тужбу против свих који шире неистине. Владика Василије рекао је да познаје нечасне људе који медијима потурају лажи против њега, али је истакао да мирно спава […]

субота, април 20, 2013 / 11:10

Епископ зворничко-тузлански Василије рекао је да медијски написи у којима је оптужен за најгнусније ствари нису напад на њега, него на Српску православну цркву, и најавио да ће поднијети тужбу против свих који шире неистине.

Владика Василије рекао је да познаје нечасне људе који медијима потурају лажи против њега, али је истакао да мирно спава и да се плаши само Господа.

Епископ зворничко-тузлански каже да је ријеч о најпримитивнијим и најогавнијим тврдњама које му импутирају појединци, међу којима, како је навео, предњачи адвокат Душко Томић, чију би прошлост било добро испитати.

Он је за "Прес РС" рекао да је Црква остала једини обједињавајући фактор српског духовног и националног бића, упркос свим недаћама, али да волшебне силе хоће да сруше све што је јединствено и хомогено. На том путу рушења хомогености и јединства Цркве, сметају поједини људи, међу којима је, како каже, можда и он.

"Видимо шта се дешава са Црквом у Македонији, Црква у Црној Гори никад није била у већим искушењима, повампирују се и захтјеви за формирање хрватске православне цркве, у Словенији се исто дешава, а појављују се и велики притисци за формирање православне цркве у БиХ", прецизирао је епископ Василије и додао да спровођењу тих идеја сметају поједини људи који раде свој посао како треба.

Коментаришући тврдње да и у врху СПЦ постоје људи који разбијају јединство Цркве, он је рекао да има таквих људи, али да не жели да помиње њихова имена, а да су они препознатљиви у медијима и изјавама које дају.

Владика Василије наглашава да притисци на њега не престају, да су му појединци из Цркве отворено пријетили, али да се не плаши.

Он се нада да ће Свети архијерејски сабор СПЦ дубоко размотрити комплетну ситуацију, не само у вези са нападом на њега и поједине епископе, већ на укупан живот Цркве.

"Пред Сабором су ове године тешка искушења, од Косова и наших светиња на том простору, преко борбе са белом кугом, до бројних других ствари, али верујем да ће правда победити", нагласио је владика Василије.

Епископ зворничко-тузлански истакао је да вјерује у правосудне органе, јер како каже, од судова није имун ни он, ни они који га клеветају. /

 0 КОМЕНТАРА

 1. Vasko, uz tebe saaaaam Samo tuži sve koji kaljaju tebe, a ti nisi ti, ti si pravoslavna crkva, ti si pravoslavlje. Potraži one slovatelje i snimatelje gnusnih, iznudjenih radnji.Lako je četvorici mladića na tebe tako ostarjelog , pobožnog,časnog čovjeka.

 2. kako li će se vladika „sporazumjeti“ sa zakonom o kriminalno stečenoj imovini.ovi u SDS-u nisu računali na to.možda će povući zakon.
  B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)

 3. MrStojan, 21.04.2013. 12:15:15
  Охохо! Види ти ово, фино си му дао име Стојане, приличи.
  На прошлом коментару закуках на Ану и Мрку, сада им се радо враћам, уживајте голубчићи…
  Институције религије ће нам доћи главе!!! Наравно уз наше бајне политичаре x-(x-(x-(

 4. Svaki sistem razmišljanja u koji je čovjek uklopljen oduzima mu sposobnost zdravorazumskog ,racionalnog i nezavisnog razmišljanja tako i Frontal zbog svog pronacionalnog i prosrpskog i propravoslavnog sistema razmišljanja u koji je ukalupljen dozvoli sebi da brani kurac vladiku koji je i pored toga što je kurac vladika kriminalac i lopov neviđeni !!

  Ali Frontal ponesen svojim nacionalnim proserbskim i propravoslavnim zanosom to nije u stanju bio vidjeti zato i ovaj tekst o tome kako je to sve zavjera turaka pederalaca !!!

  http://www.kurir-info.rs/skandal-poljubac-vladika-kacavenda-usta-na-usta-sa-mladicem-clanak-754947

 5. Тог монструма под хитно расчинити и стрпати у затвор, каква пензија и п.м. треба још да му овај народ плаћа што не ради то што је радио и што је ко зна колико нечијих живота трајно уништио!?
  За невјерне томе, па шта је радио качавенда у hugo boss шопу?
  http://www.frontal.rs/sajt/doc/Image/slika_dana/34_gal.jpg

  Да није купово себи мантију? Јбт. како је ово јадно, наша СПЦ је нападнута с вана, а неки идиоти попут качавенде је срачунато руше изнутра!?

  http://frontal.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=27402

  Он се понаша као да је и њега милокрад додик устоличио, па док траје додиков режим, трајаће и он! Кад се само сјетим баш у Дервенти кад је био отвор храма Успења Пресвете Богородице, само се додику захваљивао па готово за све и за то што трава ниче, а остали народ као да не постоји!? Као да је додик сам својим парама подигао тај стварно прелијеп храм, умјесто идиот да каже захваљујем пожртвованом народу српском, који сагради овакав храм, он клања додику, идолопоклонство, један од главних смртних гријехова и то гдје? Па баш у цркви!x-(

 6. Samo tuži presvijetli vladiko, sve su ovo laži i konstrukcije. Napad na tebe je napad na našu crkvu. Da su ovo laži i podvale govori mi tvoje prijateljstvo sa našim predsjednikom, jer on sa nemoralom nepoštenjem, pohlepom nečistotom, nedobrom i neljudima nikada ništa nije imao. Ako ne znamo što su , i ko su prave vrijednosti, uprimo pogled u njegovo veličanstvo, i odmah ćemo dobiti prave odgovore.

 7. Њихова слијепа похлепа наноси катастрофалну штету нашем народу, није овдје битан тај један снимак, могао би да буде фејк, битно је кад један озбиљан адвокат Душко Томић износи своје доказе, због убиства оног несретног младића!

  За своју изопаченост ако је има, не може одговарати пред судом, него пред Богом, а за ово што чини хватањем у коло са главним хохштаплерима нашег народа, е ту ће одговарати управо нашем народу!

 8. VIDEH SNIMKE I NE VERUJEM SVOJIM OČIMA.ČEKAM DA SE PROBUDIM I IZAĐEM IZ OVOG RUŽNOG SNA.GDE BI,LJUDI, TO RADIO NAŠ DUHOVNI VOĐA.DA JE TO ISTINA SINOD BI GA ZA POSLEPODNE ISKLJUČIO.ŠTA NAM RADE NEPRIJATELJI,SRAMOTA,BRE.
  PIŠEM OVO A GLEDAM DA MI NEKO NE PRIĐE S LEĐA.
  :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P:P

 9. Већ виђене приче и подметања. Сви знају ко је Душко Томић, лијечени наркоман и коцкар коме је увијек мало новца и за паре ће све урадити…Ако ове бесмислене монтаже нешто доказују, аферим :). Увијек ће бити идиота који гракћу и завијају. Наша Црква је преживјела 20 вијекова крвавих прогона, преживјеће и ове душебрижнике.

 10. VERA NAŠA
  VERA SLAVNA
  VERA NAŠA PRAVOSLAVNA
  VERA BOGA
  VERA ČISTA
  ODUVEK ĆE BITI ISTA
  B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)B-)
  Sledeća gej parada je u Bijeljini.Mićo Mićiću spremaj seksualni vašar

 11. Ne znam ko je proganjao i štetu nanosio crkvi našoj , recimo, u 5. vijeku, ali sada terenutno joj najviše škode biskupi bokserski raspoloženi ljubitelji šampita i mudžahedini koji napastvuju naše vladike, i prave besmislene montaže.
  Ozrenac, bravo, 100% si u pravu. Rammsteinu, mr Stojane, Slavijo, poslušajte me:fotomontaža čista.

 12. Objaviti ove snimke,slike može samo iskonski neprijatelj našeg naroda,u trenucima koji su po svemu istorijski za naš narod žuta štampa objavljuje ovo,e da je Srbija zemlja prvo što bi se provjerilo je autentičnost slika i snimaka ( al momentalno)i ukoliko bi se ispostavilo da su lažni odmah bi novine bile zabranjene a novinari uhapšeni,e sad ukoliko bi slike bile prave,onda bi građanin Vasilije visio na trgu kao primjer svima ….
  Iskreno i u srcu se nadam da je ovo laž,jer da je istina bio bi to zemljotres za naš narod…..

 13. Ја сам горе коментарисао само снимке.
  Они су најблаже речено биједни и нејасни. Видимо само неког проћелавог човека са брадом нејасних контура и ништа више.

  А да ли је неубједљива монтажа или не чуће се!
  Посебно „дјелује убједљиво“ у контексту приче како сви црквени великодостојници воле младе мушкарчиће…кад протутња ова прича и кроз православље, која је следећа дестинација?

  Вероватно Буда – мислим на будизам, не на нашег Буду са фронтала.B-)

 14. Не знам који би суд био надлежан за ово и код кога би била поднешена тужба, али колико се сјећам у српском закону видео снимак ако није службени није доказ, бар се на то извадила она куја наташа кандић кад је пред камерама шамарала неког деду са Косова на сред улице!
  Исто то право сад желе судским путем да искористе и они момци оптужени за напад на злочиначку америчку абасаду!
  Што значи да се и качавенда може на исти начин ослободити оптужбе!

  Опет кажем, снимак може да буде тешки фејк, али оно што се десило оном момку 1999. у Папраћи, е то треба добро да се исипита! качавенда је смрад на квадрат, о њему се више нема шта писати!

 15. Gledaj pederalista sto su se lijepo poredjaliB-)
  Lijepo ih vidjet u istom stroju.
  ZA DOM…koljaci,sjeme vam se zatrlo…
  Sve ce vam ovo na nos izaci uskoro.

  Disident, 21.04.2013. 17:41:15
  Dobar komentar.I ne brini…
  Ne da je ocita laz,nego je i trapavo osmisljeno i isuvise providno…isto kao odredjen broj komentatora ovdje.

  aleks, 21.04.2013. 15:42:55
  a ko je to proganjao crkvu u recimo 5. vijeku?

  Isti ovi kao i danas.

 16. Samo udri Vladiko,red je da Avaz i ostali naprave jednu crkvu od odstete.Ovakva tuzba i govori mrznje se mogu podici na visok nivo.Crkva kao institucija bi trebala ostati po strani ali se moze podici tuzba na licnoj osnovi.

 17. MrStojan, 21.04.2013. 12:31:33

  “Frontal zbog svog pronacionalnog i prosrpskog i propravoslavnog sistema razmišljanja u koji je ukalupljen…“

  Sta bi McSamire?

  Ne svidja ti se portal?
  Valjda bi ti bio po mjeri da je antinacionalan,antisrpski i antipravoslavni…
  Pa imas takvih portala sirom tvoje voljene N-BH-azije.
  Mozes pljuvati do mile volje,svi ce te jos tapsati po ramenima.

  Samo ti sinko radi svoj posao.

 18. Disidentu, kakav zemljotres? Pa homoseksualaca je bilo uvijek i svuda, u svim crkvama i u svim vremenima.Šta bi značilo da se i dokaže da si snimci autentični? Za mene je zemljotres kada taj isti vladika ili onaj bokserski raspoloženi vladika živi raskošno i rastrošno dok mu narod vjerujući živi u bijedi i neimaštini, kada su se oni odvojili od svoga naroda, kada se ne zna da li su oni vladike ili predsjednici. Koji je od njih održao slovo kriminalcima na vlasti pa im rekao:Slušaj ti, crkva će baciti anatemu na takvu vlast. dokle tako mislite? Vidite li vi šta vi radite od naroda?
  I zašto bi vješao na trgu vladiku ukoliko je gej? Ako sa takvim sklonostima može da bude pisac, muzičar, vojskovodja, državnik, zemljoradnik zašto ne može da bude i svešteno lice? Uostalom , čitao sam da ima crkvenih velikodostojnika koji imaju djecu pa šta?Da i njih vješamo?
  Ali, Kačavendi, grigoriju i svakom drugom ne opraštam kriminal i podržavanje zarad svojih prizemnih interesa onoga koji ubija svoj narod bijedom i neimaštinom, ne opraštam im otkuda u kolu sa djavolom.

 19. jahac, 21.04.2013. 21:19:50

  Ако је овај качавенда, српски и националан, онда боље да угасимо! Ни С од српства у њему нема, ни Љ од људства, ни Н од националног, о православном постулату да и не говорим, давно се тај одреко Христа!x-(

 20. …“давно се тај одреко Христа!“

  Јел ти то бринеш за владичину душу?! Није тај читао и усвајао Мајн Камф, као ти па да се посвети…

  jahac, 21.04.2013. 21:19:50

  Димитријевић је поставио одмах на почетку свог чланка ово логично питање које не жуља ниједног полуписменог Токићевог „агента“ што тролују по Фронталу:
  …“демаскира ову прљаву медијску хајку. Наиме, зашто би се медији који се, иначе, залажу за „геј параду“ и сличне манифестације, окомили на такву „сексуалну оријентацију“ било кога, ако је она, међу другосрбијанцима, „европожељна“? Како то да борцима за права содомиста (иначе, осведоченим непријатељима Српске Цркве) смета „содомизам“ у СПЦ? Није логично, поштовани читаоче, зар не? „…

  http://borbazaveru.info/content/view/5691/1/

 21. Па у томе и јесте предност Мајн Кампфа, што одбацује демагошка паламуђења таквих тутумрака попут качавенде, већ се бави најобичнијим животним потребама њемачког радника!
  Развија национални и раднички дух код сваког појединца! Зашто су Нијемци тако успјешно и добро водили рат, па зато што су се за Њемачку тукли њени радници, а не нека буржујско-свештеничка класа!

  Просто је трагикомично какав би то борбени дух у народу могао покренути овако изопачени качавенда и његов политички побачај милокрад додик!?

 22. Svaki sistem razmišljanja u koji je čovjek uklopljen oduzima mu sposobnost zdravorazumskog ,racionalnog i nezavisnog razmišljanja tako i Frontal zbog svog pronacionalnog i prosrpskog i propravoslavnog sistema razmišljanja u koji je ukalupljen dozvoli sebi da brani kurac vladiku koji je i pored toga što je kurac vladika kriminalac i lopov neviđeni !!

  Ali Frontal ponesen svojim nacionalnim proserbskim i propravoslavnim zanosom to nije u stanju bio vidjeti zato i ovaj tekst o tome kako je to sve zavjera turaka pederalaca !!!

  http://www.kurir-info.rs/skandal-poljubac-vladika-kacavenda-usta-na-usta-sa-mladicem-clanak-754947

  @jahac, 21.04.2013. 21:19:50 [74230]

  ZALUD TEBI SINKO TVOJ POSAO KAD RAZUMA NEMAŠ A BEZ RAZUMA TEŠKO DA ĆEŠ IKOME DOBRA DONIJETI I IŠTA ODBRANITI !!!!!!

 23. MrStojan, 22.04.2013. 17:52:23
  U svakom slucaju sam bogu zahvalan sto nam je podario moc koju ti i tebi slicni nemate.Jedan aspekt te moci se ogleda u nasoj svetoj pravoslavnoj vjeri a to je samokontrola.

  Vama je mrznja prema Srbinu toliko velika jer ste prazni,nedoreceni,poput ljustura…
  Ta praznina je nalivena do kapka tom mrznjom iz prostog razloga…krv vasih pradjedova jednostavno kljuca zbog starog izdajstva samih sebe zarad sitnih materijalnih teznji(a vi to ne mozete objasniti,kao sto nijeste u stanju objasniti ni dokuciti,kako to Srbin razmislja)

  Stoga nikog ne treba da cudi Jasenovac ili Jadovno…

  “Dok su Turcinu ruke krvave do lakata,poturici moraju biti do ramena.“

  Petar Petrovic Njegos

 24. jahac, 22.04.2013. 18:38:39 [74338]

  Ja mislio samo nerazuman a ono zveknut,ćaknut iliti nakrivo nasađen 😉

  A što se tiče samokontrole odnosno svete pravoslavne samokontrole mora da si išao kod kačija na nastavu pa te podučio kako to ide oko kontrole i samokonrole ko one momčiće na snimku 😉

 25. MrStojan, 22.04.2013. 19:08:04
  “mora da si išao kod kačija na nastavu“

  Vidim iz tvog izlaganja da si gledao te bezveznarije(vjerovatno i uzivao) pa onda i znas o cemu se radi.
  Prema tome, posto podvlacis neke zakljucke,pretpostavljam da si nesto i eksperimantisao i da ne pricas napamet.
  Ostavicu to tvoje misljenje zasnovano na tvom iskustvu,posto ti,vidim nijesi nakrivo nasadjen ,nego ono bas…kako treba…

 26. jahac, 22.04.2013. 19:50:57 [743

  Vidim iz tvog izlaganja da si gledao te bezveznarije(vjerovatno i uzivao) pa onda i znas o cemu se radi.

  Ma neeee nisam gledao gdje ću gledati našeg prepodobnog i blagočestivog vladiku u akciji ja to čuo od ovih domaćih izdajnika i stranih plaćenika, masona,jezuita,vatikana,turaka ustaša i svih ostalih što smisliše ovu podlu zavjeru protiv našeg blagočestivog vladike i vaskolikog pravoslavlja 😉

 27. Симо П. Ороз, 22.04.2013. 19:57:05 [74352]

  Crkvene ovčice nižega ranga imaju običaj reći „NIJE NA MENI DA MISLIM,GOVORIM,ODLUČUJEM,PITAM……“

  Tako bi im sad preporučio da ne misle mnogo kad već do sad nisu već da poštuju odluku svoga sinoda a ako se već usude da pitaju nek pitaju sinod što razriješi njihovog voljenog vladiku 😉

 28. Није Качавенда једини проблематичан владика у СПЦ. Зар није иронија да Пахомије гласа да ли разријешити Качавенду због хомосексуализма? Шта са Филаретом?

  А на Фронталу једино нападали Григорија. Биће на крају да је он најчеститији од свих.

 29. MrStojan, 22.04.2013. 19:55:55
  Lijepo si ih poredjao.
  Drago nam je da se osjecas lijepo u tom drustvu.

  Dali si cuo sta ili gledao devijantne filmove,to me uopste ne interesuje.
  U svakom slucaju to je tvoj problem.
  Obicno je djelatnost vezana za prirodu covjeka.

 30. Рамо, не иде ових дана. Вучић издао Косово, а ти врдаш, оптужујеш жуте.

  Григорије је свој став јасно рекао и можда је био у праву. Доста овога што данас урушава цркву се десило у вријеме када Павле није могао због болести обављати своју дужност. У то вријеме о којем причаш Пахомија су Коштуничини судови успјели извући од одговорности, а да је патријарх био у снази и да је могао радити свој посао још онда би се неке ствари рашчистиле.

  Прочитај поново Григоријево писмо и видјећеш да је човјек говорио управо о овим стварима које су сада актуелне. И о педерлуку међу владикама, уосталом. На нету није тешко наћи то писмо. Тада сам и ја био против Григорија, а сада видим да је био у праву.

 31. Симо П. Ороз, 22.04.2013. 20:08:20
  Ma kakva crna problematicnost…
  Problem za ove koje je MCSamir strucno izdeklamovao je sveukupna Srpska crkva.
  I naravno da ovi dogadjaji ovih dana nijesu slucajnost.
  Osim toga,vec se odavno pokusavaju infiltrirati u samu crkvu(imamo nemali broj laznih careva Scepana u proslosti).
  Svi znaju da je Vasilije bio nepopustljiv u vezi nacionalnog pitanja,kao i vezano za “novotarije“…
  Ima li pozeljnije mete za fasiste od toga?

  Ova operacija je dobro koordinirana ali mene to ne brine mnogo.Uskoro cemo biti svjedoci mnogih preokreta.

 32. Симо П. Ороз, 22.04.2013. 20:25:43

  Требињски бискуп фра гргур је само настављач Атанасијевог екуменистичког дјела, зато нису уживали подршку код покојног Патријарха Павла, отуда се фра гргуру журило да склони Павла, прије прокламованог начина избора новог Патријарха!

  Вучић ми одговара кад чисти жуту банду, што се тиче Косова, није све на њему, Косовско питање је почело озбињно да исклизава из руку државе Србије 2004. године, послије мартовског погрома, кад су Срби буквално избачени из свих кључних дијелова Косова који тако етнички очишћени, дају компактност шиптарској управи.
  Реакција тадашњих српских власти је била катастрофално лоша, а били су у партнерству са западом који је арбитриро над цјелокупним процесом!
  Каснија декларација о незаивсности Косова, коју је испословала бушова администрација, то је било окидач за неуставно рушење државности Србије!
  И тада смо имали жутаре на власти, који су се клели у тај запад, а добили смо то што смо добили, толико о томе!

 33. Рамо,

  Ајд’не будали. Сви виде шта је Вучић урадио. Браниш неодбрањиво. Жути, какви су да су, Косово признали нису. А Вучић јесте.

 34. хорозуша, ма шта ми рече, жути нису издали Косово?? Па јбт жути одцјепљују Војводину, а камоли да не издају Косово, не баљезгај више, јбт сунце, сам себи ускачеш у уста!

  Само што мање жутила у Србији и све ће бити добро!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *