19:10 Вијетнамске власти заплијениле 345.000 кориштених кондома, који су се рецилирали и продавали као нови (ВИДЕО)08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас

Влада Српске на поклоњењу глобалним зеленашима у Вашингтону

Делегација Владе Републике Српске у којој су помоћници министра финансија Милорад Ђурђевић и Јелена Поповић, шеф Кабинета предсједника Владе Републике Српске, Жељко Ђурић и савјетник предсједника Владе Републике Српске, Далибор Томаш, разговарала је данас у Вашингтону са шефом Мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) у БиХ Мартином Петријем.

петак, 18 октобра, 2019 / 18:56

Делегација Владе Републике Српске је током сусрета упознала представнике ММФ-а о ефектима реформских процеса, те мјерама које је Република Српска предузела с циљем фискалне и финансијске консолидације, са посебним нагласком на наставак реформских процеса који су потврђени и недавно потписаним документом Заједничке социоекономске реформе.

„Сви ови ефекти које је Влада Републике Српске предузела од почетка мандата, били би много бољи да су формирани и остали нивои власти, прије свега Савјет министара БиХ“, речено је између осталог приликом разговора делегације Владе Републике Српске са шефом Мисије ММФ-а у БиХ, те наглашено како се очекује скоро формирање власти и у Сарајеву.

Током састанка је било ријечи о статусу аранжмана између ММФ-а и БиХ, те наглашено да ће тек по формирању свих БХ институција бити разговарано о потенцијалном новом аранжману.

Делегација Владе Републике Српске борави у службеној посјети Вашингтону у оквиру јесењег засједања ММФ-а и Свјетске банке.2 КОМЕНТАРА

  1. Go west Boys, tamo su pare. Iako u „bratskoj“ rusiji ne morate pokazivati koje ste „mere“ poduzeli sa cela svoja dva dinara koliko je ostalo u budzetu. Da, zaboravih, bachuske uvek hoce nesto u zalog, zemlju, naftu. A, mi nemamo nista, sve smo popasli. Celivajte USA u rucicu koja dava bedi.

  2. jbg..kad Rusi ne daju mali ni veliki kredit, valja nam na Zapad prositi

    Nesto ne procitah slican kriticki tekst kad smo od Rusa molili kredite
    Malo balansa ne bi skodilo, ako cemo do objektivnosti

Оставите одговор