Влада Српске на поклоњењу глобалним зеленашима у Вашингтону

Делегација Владе Републике Српске у којој су помоћници министра финансија Милорад Ђурђевић и Јелена Поповић, шеф Кабинета предсједника Владе Републике Српске, Жељко Ђурић и савјетник предсједника Владе Републике Српске, Далибор Томаш, разговарала је данас у Вашингтону са шефом Мисије Међународног монетарног фонда (ММФ) у БиХ Мартином Петријем.

петак, 18 октобра, 2019 / 18:56

Делегација Владе Републике Српске је током сусрета упознала представнике ММФ-а о ефектима реформских процеса, те мјерама које је Република Српска предузела с циљем фискалне и финансијске консолидације, са посебним нагласком на наставак реформских процеса који су потврђени и недавно потписаним документом Заједничке социоекономске реформе.

"Сви ови ефекти које је Влада Републике Српске предузела од почетка мандата, били би много бољи да су формирани и остали нивои власти, прије свега Савјет министара БиХ", речено је између осталог приликом разговора делегације Владе Републике Српске са шефом Мисије ММФ-а у БиХ, те наглашено како се очекује скоро формирање власти и у Сарајеву.

Током састанка је било ријечи о статусу аранжмана између ММФ-а и БиХ, те наглашено да ће тек по формирању свих БХ институција бити разговарано о потенцијалном новом аранжману.

Делегација Владе Републике Српске борави у службеној посјети Вашингтону у оквиру јесењег засједања ММФ-а и Свјетске банке.2 КОМЕНТАРА