08:50 Градска управа БЛ позива на вакцинацију Синовцем08:39 Амбасада Руске Федерације: По Инцковом тумачењу, могао би узети калашњиков, побити све посланике НСРС и бити у праву16:32 Шарганова нула: Гдје то Додик/Шаровић иду на територију Ефбиха, да славе оснивање неке јединице ВРС?16:03 Украјина шаље мировне снаге у БиХ, јер им војска код куће не зна шта ће од смирености15:22 Љубиша Петровић отворио врата бијељинске градске управе седми пут15:17 Шаровић за добродошлицу: Представник је озбиљне земље, однос ка њему зависиће од његовог понашања15:13 Додик за добродошлицу: Шмит се лажно представља као Високи представник15:06 Хеликоптерски сервис Српске: Три летјелице гасе пожар у близини Вишеграда - два из Србије15:02 Вијести из свемира: Опадање притиска у модулу Звијезда, нема везе са прикључењем модула Наука на МСС09:15 Маске су пале - Корона у здравственим установама

Шеранић: Влада ће помоћи Рехабилитациони центар Вилина влас

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да ће ресорно министарство и Влада Српске помоћи пројекте Рехабилитационог центра "Вилина влас", вишеградског Дома здравља и Дома за лица са инвалидитетом који збрињава женске особе са сметњама у развоју.

петак, 18 октобра, 2019 / 18:59

– Спремна су четири пројекта чија ће реализација почети наредне године, уз подршку Владе Републике Српске – рекао је Шеранић након састанка са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем.

Он је навео да је разговарано о пројектима за наредну годину, од којих је један реконструкција и доградња, као и опремање Рехабилитационог центра.

Шеранић је истакао да је разговарано и о заједничком пројекту са УНДП-ом који предвиђа реконструкцију простора и унапређења капацитета Дома за лица са инвалидитетом који збрињава женске особе са сметњама у развоју.

Он је нагласио да је ова установа од републичког значаја која добро функционише и послује, те да је потребно да општине изврше обавезе према Дому.

– Разговарали смо и о социјализацији оних корисница које су спремне за самосталан живот, у оквиру одређених капацитета које би дала локална заједница, што би им олакшало живот – рекао је Шеранић.

Он је истакао да је упознат и о раду Дому здравља, који има пуну подршку начелника општине.

– У Вишеграду фунцкионише Одбор за здравље и то предлажем и другим општинама, као добар начин унапређења здравства у локалним заједницама – нагласио је Шеранић.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да имају подршку Владе Републике Српске, да је договорена реконструкција Вишеградске бање и да ће идуће године почети реализација одређених пројеката.

Он је истакао да Дом за лица са инвалидитетом има пуну подршку ресорног министарства и да је рад ове јавне установе оцијењен као добар.

Састанку су присуствовали директори Дома здравља Вишеград Снежана Ђуровић, Рехабилитационог центра "Вилина влас" Душана Буквић и Дома за лица са инвалидитетом Зоран Васиљевић, те народни посланик Перо Петровић.