Ветерани "Врбаса" неуморни у сакупљању помоћи за Србе не КиМ

Ветерани бањалучког Фудбалског клуба "Врбас" данас ће, у оквиру хуманитарне акције косовским Србима "Бањалука је с вама", дјеци из села Милешева код Обилића уручити рачунар и друге божићне пакете, потврдио је Срни предсједник Организационог одбора за помоћ Србима Космета Милорад Арлов. Повод за овакав гест било је писмо професора митровачке гимназије Предрага Клајића у којем […]

среда, 4 јануара, 2012 / 09:12

Ветерани бањалучког Фудбалског клуба "Врбас" данас ће, у оквиру хуманитарне акције косовским Србима "Бањалука је с вама", дјеци из села Милешева код Обилића уручити рачунар и друге божићне пакете, потврдио је Срни предсједник Организационог одбора за помоћ Србима Космета Милорад Арлов.

Повод за овакав гест било је писмо професора митровачке гимназије Предрага Клајића у којем он моли за помоћ за једанаест српских породица, колико их живи у тој енклави, у врло лошим условима и једва састављајући крај с крајем.

"У селу имамо петоро малољетне дјеце којима је потребан превоз до основне школе, јер њихови родитељи немају новца да им то пруже. Имамо старе и немоћне којима је потребна помоћ у лијековима. Немамо ни један рачунар у селу, приступ интернету је за нас бајка", истакао је Клајић у писму.

Овог пута, осим рачунара, у божићним пакетима наћи ће се и дјечија колица за једну будућу српску мајку, одјећа, дјечија спортска опрема и обућа за дјецу.

Ветерани "Врбаса" су након Клајићевог писма, прије двадесетак дана, упутили једанаест пакета са прехрамбеним производима, школског прибора и обуће за дјецу.

Организациони одбора ветерана "Врбаса" је од 5. августа прошле године прикупио помоћ Србима на Косову и Метохији у вриједности око 210.000 КМ, а њихову акцију су подржали предсједник Републике Српске Милорад Додик, Влада Српске, дирекција за робне резерве, бањалучка "Тржница" и многобројни грађани.