Венецуела тражи још седам осумњичених за атентат на Мадура

Власти Венецуеле издале су налоге за хапшење још седам лица за која се сматра да су повезана са покушајем атентата на венецуеланског предсједника Николаса Мадура, изјавио је министар унутрашњих послова Венецуеле Нестор Реверол.

петак, 10 августа, 2018 / 10:24

Новинска агенција АВН јавила је да постоји могућност да су особе, за чије су хапшење издати налози, умијешане у финансирање, плаћање хотела и друге начине подршке онима који су извршили очигледан покушај атентата на предсједника у Каракасу.

Реверол је изјавио да је до сада ухапшено десет лица и да је члан парламента Хулио Борхес, који је лишен посланичког имунитета, једна од 11 особа коју траже власти и да се он тренутно налази у Колумбији.

Реверол је додао да је у току истрага против 25 лица, због наводне повезаности са покушајем атентата, пренио је "Спутњик".

Венецуелански министар за информисање Хорхе Родригез изјавио је раније да су у суботу, 4. августа, експлодирале двије беспилотне летјелице, које су усмјерене ка мјесту одакле је Мадуро посматрао војну параду у Каракасу.

Предсједник Венецуеле није повријеђен у инциденту.