Британски суд оспорио блокаду венецуеланског злата

Апелациони суд Енглеске уважио је жалбу Централне банке Венецуеле и укинуо пресуду Вишег суда у јулу, којом је утврђено да је британско признање опозиционог лидера Хуана Гваида као "привременог легитимног предсједника Венецуеле" било коначно, преноси Ројтерс.


Империјалистичка хистерија: САД "траже информације" о предсједнику Венецуеле и нуде 15 милиона $

Америчко Министарство правде оптужило је за нарко тероризам предсједника Венецуеле Николаса Мадура, заједно са министром одбране, предсједником Врховног суда и друге званичнике.


Венецуела тражи још седам осумњичених за атентат на Мадура

Власти Венецуеле издале су налоге за хапшење још седам лица за која се сматра да су повезана са покушајем атентата на венецуеланског предсједника Николаса Мадура, изјавио је министар унутрашњих послова Венецуеле Нестор Реверол.
Наивчина у очају: Мадуро бари Трампа на људство

Предсједник Венецуеле Николас Мадуро изјавио је да би волио да се рукује с америчким колегом Доналдом Трампом и с поштовањем га поздрави уколико се сретну на самиту америчких земаља у априлу у Перу.


Мадуров тотални обрт: Пружам руку Трампу

Предсједник Венецуеле Николас Мадуро изјавио је да жели да се организује састанак с америчким предсједником Доналдом Трампом и да жели снажне односе са САД као што има с Русијом.


Мадуро: Све ме ране моје полиције боле

Предсједник Венецуеле Николас Мадуро похвалио је снаге безбједности своје земље и представио их као хероје који се "боре против тероризма" упркос све јачим критикама њихове тактике сузбијања протеста.