Велики рат на интернету

Народна библиотека Србије покренула је сајт velikirat.nb.rs који ће корисницима интернета учинити доступним свjедочанства из Првог свjетског рата. Многа документа тог времена у читаоницама Народне библиотека у овом су тренутку у веома лошем стању, па ће књиге, новине, ратни дневници, музикалије, дjечија литература, фотографије, постери, пропагандни материјали, умjетничка дjела бити објављен и „чуван“ на интернету. […]

четвртак, март 7, 2013 / 12:20

Народна библиотека Србије покренула је сајт velikirat.nb.rs који ће корисницима интернета учинити доступним свjедочанства из Првог свjетског рата.

Многа документа тог времена у читаоницама Народне библиотека у овом су тренутку у веома лошем стању, па ће књиге, новине, ратни дневници, музикалије, дjечија литература, фотографије, постери, пропагандни материјали, умjетничка дjела бити објављен и „чуван“ на интернету.

Сајт Велики рат дио је пројекта Europeana колекције 1914-1918. чији циљ је да из фондова девет националних библиотека дигитализује више од 400.000 публикација насталих у том периоду. План оснивача је да ова дигитална архива буде коришћена као помоћно наставно средство у школама, а поред Народне библиотеке Србије у дигитализацији архиве Великог рата учествују и националне библиотеке Њемачке, Француске, Велике Британије, Италије, Белгије, Данске, Аустрије.

http://velikirat.nb.rs/0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор