Сирија – Побуњеници отели 21 припадника мировних снага УН

Сиријски побуњеници отели су 21 припадника мировних снага УН на Голанској висоравни, недалеко од границе са Израелом, саопштено је из УН. Наоружани побуњеници пресрели су конвој на сиријско-израелској граници и заробили 21 припадника снага УН који су били на уобичајеној мисији, рекао је портпарол УН у Њујорку. Портпарол није открио националну припадност отетих, али је […]

четвртак, март 7, 2013 / 12:00

Сиријски побуњеници отели су 21 припадника мировних снага УН на Голанској висоравни, недалеко од границе са Израелом, саопштено је из УН.

Наоружани побуњеници пресрели су конвој на сиријско-израелској граници и заробили 21 припадника снага УН који су били на уобичајеној мисији, рекао је портпарол УН у Њујорку.

Портпарол није открио националну припадност отетих, али је невладина Опсерваторија за људска права саопштила да су у питању припадници мировних снага из филипинског контингента.

Побуњеници су објавили видео снимке напада на конвој УН. На једном снимку поручују да конвој неће бити ослобођен док се снаге лојалне режиму председника Башара ел Асада не повуку из села Џамла.

Ово је први пут од почетка сукоба у Сирији у марту 2011. године да су побуњеници отели припаднике мировних снага УН.Оставите одговор