Босић за НИН: Није тајна да је прљав новац из Српске изнесен у Србију

Предсједник СДС Младен Босић каже да није никаква тајна да је много коруптивног новца изенесено из РС и уложено у куповину фирми у Србији, вила на Дедињу и било би корисно да у будућности РС буде враћен тај новац. "Увјерен сам да ће нова власт веома брзо доћи до тих података. Да ли ће их […]

четвртак, март 7, 2013 / 12:28

Предсједник СДС Младен Босић каже да није никаква тајна да је много коруптивног новца изенесено из РС и уложено у куповину фирми у Србији, вила на Дедињу и било би корисно да у будућности РС буде враћен тај новац.

"Увјерен сам да ће нова власт веома брзо доћи до тих података. Да ли ће их употријебити или предузети неке мјере, посебно ако се има у виду значај односа Србије и РС, у то нисам сигуран, али да ће врло брзо пронаћи неке везе, податке, у то сдам сигуран. чак имам неке информације",рекао је Босић у интервју београдском Нину.

На питање које информације има, лидер СДС-а је рекао да није никакава тајна да постоје везе са Агробанком, приватизацијом Комграпа, бизнисменом Ђурићем из Зекстре, као и да су Мишковић и Делта имали веома блиске везе са актуелном влашћу.
Коментаришући промену власти у Србији и њене односе с РС, Босић је рекао да без обзира на то ко је на власти у Београду или Бања Луци , односи између Србије и РС морају да се негују и унапређују.

"Проблем јесте направио Додик који се не напримерен начин укључио у кампању у Србији, иако смо га упозоравали да то није мудро понашање. Не мислмо да било која странка из Србије треба да руши или поставља власт у РС, али је мишљења да ова влада треба да се склони због лоших резултата и да на изборима 2014. године РС добије одговорнију власт", рекао је Босић.

На питање како коментарише анализе о врућем пролећу, у којем би СДС имао главну улогу у дестабилизацији Додика, Босић је одговорио да је владајући СНСД од неуспеха на локалним изборима у силазном тренду.

"То је, такође, последица локалних избора и свести СНСД да су на силазној путањи и покушавају да старом теоријом завера о издајницима, скрену пажњу са главних проблема. Јасно је да СДС никада није имао никакве пројекте са странцима, за разлику од Додика (Милорада) који је више уз помоћ странаца долазио на власт у РС, као што је и помогао странцима у рушењу Милошевића (Слободана) иако га је управо он заједно са међународном заједницом раније довео на власт", рекао је лидер СДС.

Додаје да вероватно због свести шта је он (Додик) урадио са странцима у ранијем периоду, вероватно господина Додика хвата паника да и СДС то ради .

"Нити СДС нити било ко из опозиције то ради, већ је то само теорија његових добро познатих саветника попут Ненада Кецмановића и Емила Влајкија, који су такве спинове радили и раније, па још у време комунистичког режима",рекао је Босић.

Када су у питању односи СДС и СНСД у Сарајеву, Босић је рекао да му делује да је СНСД погрешно проценио да му то савезништво није добро за рајтинг, јер је свима јасно да је управо заједничким наступом у Сарајеву позиција РС стабилизована, а отворена дубока криза унутар федерације БиХ.

И уместо да СНСД такву позицију искористи за сређивање стања у РС, они су кренули у борбу против опозиције и некаквих измишљених непријатеља РС. А јасно је да је данас РС угроженија изнутра него споља, јер нема перспективе, масовно одлазе млади, хара ендемска корупција са којом власт нема снаге да се суочи јер је добрим делом та корупција и везана за њу", рекао је Босић.0 КОМЕНТАРА

  1. Г Босићу!

    Није то прљав новац, него крвав новац! Надам се да ће их све та крв стићи.
    Ајде да прогутамо и ту кнедлу да је изнесен само у Србију, па какав такав је, он је тамо, код нашег народа је, кад тад за надати се да ће једног дана све доћи на своје.
    Јуче је се на једној србијанској телевизији отворено говорило о махинацијама са „Конграпом“ и јасно помињала имена Додика и Станковића…

    Али зло је што је новац изнесен на друге дестинације,са којих га сигурно никад више нећемо видети.Имања, станови фирме по Лондону, Бечу, Азурној обали и ко зна све где не…а све заштитници, борци и велики „чувари“ просперитета и напретка Републике Српске.

Оставите одговор