Васић: Нема власти ни догодине

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић сматра да ће власт на нивоу БиХ тешко бити формирана чак и наредне године, поготово што се 2012. одржавају локални избори, па ће се странке из БиХ, бар оне највеће, већ од јануара посветити тим активностима. Васић је рекао да ће БиХ бити без власти све док СДП и Златко […]

уторак, децембар 13, 2011 / 08:11

Извршни секретар СНСД-а Рајко Васић сматра да ће власт на нивоу БиХ тешко бити формирана чак и наредне године, поготово што се 2012. одржавају локални избори, па ће се странке из БиХ, бар оне највеће, већ од јануара посветити тим активностима.

Васић је рекао да ће БиХ бити без власти све док СДП и Златко Лагумџија не одустану од хегемонистичке политике и реализације лажне побједе на изборима на начин како су урадили у Федерацији БиХ (ФБиХ).

"Сада имамо стање да СДП жели да држи цијелу БиХ као што су то урадили у ФБиХ. Ситуација у вези са формирањем власти и даље је закована, јер не постоје законски услови ни за ванредне изборе", истакао је Васић.

Према његовом мишљењу, није могуће да Предсједништво БиХ именује кандидата за предсједавајућег Савјета министара, јер би то била врста државног удара.

"Сигурно би два члана Предсједништва БиХ, хрватски и бошњачки, прегласали српског. То би било независно од било каквог договора странака и дочекано би, прије свих у Републици Српској, али и међу хрватским странкама, као наметнута одлука, као што је то и ОХР некада радио", рекао је Васић за "Вечерње новости".

Говорећи о сједници Управног одбора Савјета за провођење мира /ПИК/, која се одржава у Сарајеву, Васић је нагласио да је ПИК одавно изгубио вјеродостојност, форсирајући сарајевску политику.

"Они немају никаквог кредибилитета и законских инструмента да у БиХ нешто промијене на нормалан начин. Све што је до сада урађено по њиховом налогу разарало је БиХ. Према томе, уколико би чак и сада одлучили и покушали да наметну одређену одлуку, мислим да то нико у БиХ не би поштовао", поручио је Васић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *