УН: Око 5.000 мртвих од почетка сукоба у Сирији

Око 5.000 људи убијено је током сукоба демонстраната и сиријских снага безбjедности, изјавила је у сjедишту Уједињених нација (УН) високи комесар за људска права УН Нави Пилеј. Обраћајући се Савjету безбjедности УН, она је рекла да је више од 14.000 особа ухапшено а 12.400 је напустило своје домове од почетка уличних протеста против режима у […]

уторак, децембар 13, 2011 / 08:06

Око 5.000 људи убијено је током сукоба демонстраната и сиријских снага безбjедности, изјавила је у сjедишту Уједињених нација (УН) високи комесар за људска права УН Нави Пилеј.

Обраћајући се Савjету безбjедности УН, она је рекла да је више од 14.000 особа ухапшено а 12.400 је напустило своје домове од почетка уличних протеста против режима у марту ове године.

Сиријци су данас гласали на локалним изборима, усред сукоба између режима и учесника антивладиних протеста који мjесецима потресају земљу.

Телевизија Ал Џазира пренијела је да је сиријска опозиција позвала на бојкот избора.

Сиријска организација за заштиту људских права са сједиштем у Великој Британији саопштила је да су током избора снаге безбједности убиле најмање једну особу у сјеверозападној провинцији Идлиб.

Та организација је такође извијестила да су се између снага безбједности и војних дезертера водиле борбе у два села у провинцији Идлиб, као и у провинцији Дера, у којој је настао антирежимски покрет.

Сиријска опозиција је ради повећања притиска на режим предсједника Башара Асада у суботу покренула генерални штрајк, као дио прве фазе кампање јавне непослушности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *