Ускоро Мајкрософт ТВ

Интернетом круже гласине да компанија Мајкросфт развија платформу за ТВ, како би се борила са сличним конкурентним пројектима који долазе из компанија Епл и Гугл. Наводно, Мајкросфт планира да садржај неке од ТВ мрежа у Америци директно емитује на конзоле Иксбокс 360, или телефоне који користе оперативни систем Виндоуз Фоне 7. Стручњаци кажу да је […]

среда, 8 децембра, 2010 / 14:32

Интернетом круже гласине да компанија Мајкросфт развија платформу за ТВ, како би се борила са сличним конкурентним пројектима који долазе из компанија Епл и Гугл.

Наводно, Мајкросфт планира да садржај неке од ТВ мрежа у Америци директно емитује на конзоле Иксбокс 360, или телефоне који користе оперативни систем Виндоуз Фоне 7.

Стручњаци кажу да је Мајкросфт ТВ добра идеја, прије свега профитабилна, с обзиром на податке који указују на то да ова компанија добро продаје своје производе. Тако је, на пример, за само 25 дана од појављивања на тржишту, продато дав и по милиона уређаја Кинект за конзолу Иксбокс 360.

Такође, за само пет мјесеци та конзола је по броју продатих јединица надмашила све конкуренте редом: Wии и ПлејСтејшн 3.

Међутим, не утиче само продаја на будућу успјешност Мајкросфт ТВ. Веома је битно и са којом телевизијом ће бити постигнут договор о сарадњи. Ако то буде програм станица као што су ХБО или Шоутајм, заинтересованих корисника ће бити довољно.Оставите одговор