Ускоро докази за злочине у Сијековцу

У другој половини марта требало би да буду обједињени сви материјали у вези са дешавањима у Сијековцу 1992. године, који ће бити упућени Савјету Европе, рекао је руководилац Оперативног тима за тражење несталих Републике Српске Горан Крчмар. Он је додао да на томе ради Радна група за прикупљање доказа и информација о дешавањима у Сијековцу […]

уторак, март 1, 2011 / 13:52

У другој половини марта требало би да буду обједињени сви материјали у вези са дешавањима у Сијековцу 1992. године, који ће бити упућени Савјету Европе, рекао је руководилац Оперативног тима за тражење несталих Републике Српске Горан Крчмар.

Он је додао да на томе ради Радна група за прикупљање доказа и информација о дешавањима у Сијековцу маја 1992. године и Тим за координацију активности истраживања ратних злочина и тражење несталих лица РС.

Крчмар је навео да због обимности и сложености цијелог случаја, Радна група неће моћи да заврши посао до 7.марта, како је то раније било планирано, и да ће јој требати још десетак дана, пише "Фокус".

"Постоје одређени проблеми у прикупљању докумената, али успјећемо да прикупимо све доказе и комплетирамо извјештај", рекао је Крчмар, који је и члан Радне групе, и додао да је циљ да се прикупе релевантни докази како би се у Савјету Европе расправљало о томе да ли је у Сијековицу било трговине људским органима.

Крчмар каже да је на подручју Сијековца пронађена масовна гробница у којој је било 59 тијела, од чега је било осам Срба и 51 Ром, а међу пронађенима је било 23 дјеце.

Он је навео да је за свих 59 пронађених посмртних остататака добијен налаз из Велике Британије који показује да тијела потичу из 1992. године.

Крчмар је додао да ће тужилаштво Зеничко добојског кантона ових дана педмет "Сијековац" уступити тужилаштву у Добоју.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *