07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Ултрасточарски: Чеси и УН нам дају паре да бројимо стоку

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, у сарадњи са Удружењем мљекара Републике Српске, а уз подршку заједничког фонда УНДП и Чешке Републике, спроводи пројекат јачања услова за вођење матичне евиденције у оквиру организација за узгој стоке.

петак, 10 јула, 2020 / 11:09

На овај начин се доприноси и имплементацији прописа Европске уније у Републици Српској.

У Министарству је тим поводом данас у посјети била чешки експерт др Бланка Криванкова, из предузећа „Геотест“ из Брна, које је ангажовано у овом пројекту. (Обратити пажњу на опсежан дијаграм са насловне фотографије, прим. Фронтал.РС).

Путем овог пројекта, Удружење мљекара Републике Српске ће добити апликацију за вођење матичне евиденције, што ће омогућити производњу педигрираних грла стоке. Након посјете Министарству, у наредних неколико дана обавиће се посјете члановима Удружења и Ветеринарско сточарском центру Бањалука, те одржана обука за руководство Удружења.1 КОМЕНТАР

  1. Ветеринари Српске су посебан вид пацијената. Кад је требало скоро да се отвори факултет за ветерину на универзитету у Бањалуци, нормалан државни, они су они тј. Ветеринарска комора рекли да то не треба јер 1) има факултет за ветерину у фед. Сарајеву (sic!?) и 2) тренутно нема довољно сточног фонда у Српској (sic!!)

    Да не помињем да у продавници не можеш ни купити свјеже млијеко за дјецу. Нема. Само нешто мало Пађени направе. Иначе нема, ништа, нара, нула. А толике подстицаје узимају за млијеко. Десетине милиона сваке године.

    Кратковидо, малоумно и надасве безобразно. То су наши вајни ветеринари и сточари Српске. Потпуно су се поистовјетили ментално са објектом свог посла – стоком.

Коментариши