УКЦ РС: Нема политичке забране, делегирали смо компетентнијег саговорника

Управа Универзитетско-клиничког центра Републике Српске, шаље деманти поводом иступа у јавности др Нене Добријевића, који је рекао да му је УКЦ РС забранио гостовање у емисији ТВ Ординација на ТВ К3, из политичких разлога.

петак, 28 септембра, 2018 / 16:50

„Поменути љекар самоиницијативно је договорио гостовање на ТВ К3, те се у вези са тим није обратио ни начелнику Клинике у којој је запослен ни Пословодству УКЦ РС за одобрење медијског представљања у име УКЦ РС. На тај начин није испоштовао обавезну процедуру тј. интерни акт наше установе – Упутство за односе са медијима који је усклађен са Законом о здравственој заштити, Законом о слободи приступа информацијама и Законом о раду РС.

Наиме, начелник/шеф организационе јединице као руководилац први је који иступа у јавности. Уколико није у могућности да медијски иступа, у том случају он делегира запосленог који ће иступати у медијима уз сагласност Пословодства УКЦ РС.

С тим у вези демантујемо наводе о забрани његовог медијског иступања. Евидентно је да се у овом случају ради о покушају медијске манипулације у предизборне сврхе.

Користимо ову прилику да Вас обавијестимо да је УКЦ РС делегирао саговорника за потребе наведене емисије, првог човјека Клинике за кардиологију, начелницу проф. др Тамару Ковачевић – Прерадовић која је најкомпетентнија да говори о траженој теми. О томе је благовремено и обавијестио ТВ К3, те је гостовање реализовано јуче 26.9.2018. године. „Коментариши