Уједињена Српска: Први смо примјетили пукотине у одбрамбеним линијама

Република Српска се и након 25 година бори за своје постојање и суверенитет својих институција у околностима када су креатори подјела и сукоба у Републици Српској први пут постигли видљиве резултате.

понедељак, новембар 6, 2017 / 07:45

Уједињена Српска је мећу првима примјетила и кренула да затвара пукотине у одбрамбеним линијама Републике Српске.

Задовољни смо што је народ то схватио и пружио подршку нашем ставу да су те пукотине настале на незрелости и олаком прихватању функција на нивоу заједничких институција БиХ. То се јасно види у сваком догађају који наш народ не прихвата попут деструкције у Народној скупштини РС од стране Савеза за промјене, за разлику од онога што наш народ прихвата – заједништво и сарадњу у којима Уједињена Српска учествује са свјесним политичким факторима и невладиним организацијама проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата попут Борачке организације РС, Удружењем породица погинулих, несталих и заробљених бораца ВРС, удружењима инвалида рата и женама жртвама рата те Ветеранима РС и другим организацијама и удружењима.

Спремни смо да истрпимо сваки напад и подметање било да су им узрок љубомора или политичка мржња која не заслужује да узвратимо истом мјером већ смо спремни на разговоре и уважавање као модел политичког дјеловања.

Константан раст организације снаге и угледа Уједињене Српске су незаустављиви и потврда су наше одговорне политике, и ми намјеравамо да истрајемо на процесима уједињења и заједништва окупљајући све већи број одговорних људи без обзира гдје су се раније политички организовали или су били неутрални и неангажовани.4 КОМЕНТАРА

 1. Nije bas dno dna jer ima i podzemnih tunela tako da se dno samo naslucuje ( Ipak je on Spirketova skola ):

  BANjALUKA – Poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsednik Odbora za bezbednost NS RS dr Nenad Stevandić našao se u žiži javnosti jer već mesecima ukazuje na korupciju u svim sferama društva. Svoje izjave je potkrepljivao dokazima. Zbog oštrih nastupa zasmetao je aktuelnoj vlasti i SNSD. Tako ga je predsednik RS i SNSD Milorad Dodik nedavno javno optužio da je tražio 50.000 maraka od poznatog privrednika Mile Radišića da završi izgradnju kuće.

  * Plašite li se za svoju bezbednost?
  – Ovo što se dešava u poslednje vreme, a šta radi predsednik RS, doživljavam kao zastrašivanje i poziv na linč svih onih koji se bave problemom korupcije u Srpskoj. Samo lud čovek se ne boji za svoj život.
  * Da li aktuelna vlast strahuje od vaših nastupa i izjava oko korupcije u RS?
  – Naravno da strahuje. Aktuelna vlast je zakovana u korupciji jer postoje tajkunsko-politička elita u Srpskoj koja blokira rad RS i institucija. Ali, poslednje otvoranje sukoba sa SDS po tom pitanju je najveća greška SNSD. Treba da se sete da su došli na vlast uz pomoć stranaca i stranaka iz Federacije BiH kada su “pucali” SDS u leđa. A mi iz SDS smo kada je SNSD došao u sukob sa međunarodnom zajednicom i strankama iz Federacije BiH čuvali njihova leđa i štitili interese RS. Danas SNSD pokušava i da ostane na vlasti uz pomoć stranaca i stranaka iz Federacije BiH. A SDS se zalaže da narod sudi o tome ko treba da vlada.
  * Gde je najveća korupcija u Republici Srpskoj?
  – U budžetu. Tu je na snazi već godinama isisavanje državnog novca. Fondovi, ministrstva i razne agencije su aparat za krađu novca građana RS. S druge strane, pravosuđe u RS je pod velikim pritiskom aktuelne vlasti i ono ne sme da radi na jačim slučajevima.
  *Često u javnim nastupima ističete malverzacije u zdravstvu?
  – Zdravstvo je velika rupa za krađu novca građana. To je već potvrđeno od MUP RS sa poslednjim istragama o poslovanju Fonda zdravstvenog osiguranja RS. Samim tim su potvrđene informacije SDS da je veliki novac pokraden u ovom sektoru. Samo kroz FZO RS je prošlo preko četiri milijarde maraka. Od toga je oko milijarde otišlo na razne upitne projekte.
  * Kakva je budućnost RS bez borbe protiv korupcije?
  Sa korupcijom koja je već godinama na snazi RS teško ima perspektivu. Postoji velika varka da su Republici Srpskoj najveći neprijatelji Bošnjaci i stranci. Ukoliko aktuelna vlast i SNSD budu kao i do sada nastavili da uništavaju privredu i siromaše narod, onda RS ne može da se brani jer je pokradena i osiromašena. Srpska koja ima poštenu vlast ima šansu da se brani. Odbrana RS sada je svedena na “srbovanje” SNSD i turbo-folk predstave pod šatorima.
  PROTESTI
  JAVNOST se definitivno okreće protiv vlasti. Imamo učestale proteste studenata, radnika pa i pacijenata. To je sve zbog vlasti koja nije htela realno da predstavi probleme kriminala i korupcije već ih prikriva

 2. Било би јако интересантно да у једној дебатној емисији укрсте своје ставове, идеје, визије и програме Лазаревић, Стевандић и Тадић, зар није тако?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *