УЕФА: Не, расизму!

НИОН – Европска фудбаласка унија проширила је данас истрагу против шкотског првака Глазгов Ренџерса због певања расистичких песама на утакмицама Лиге Европе против холандског ПСВ-а. Европска „кућа фудбала” је прошле седмице покренула поступак против најтрофејнијег шкотског клуба због тога што су навијачи Глазгов Ренџерса певали песме у којима се позива на расну, верску и националну […]

субота, април 16, 2011 / 10:10

НИОН – Европска фудбаласка унија проширила је данас истрагу против шкотског првака Глазгов Ренџерса због певања расистичких песама на утакмицама Лиге Европе против холандског ПСВ-а.

Европска „кућа фудбала” је прошле седмице покренула поступак против најтрофејнијег шкотског клуба због тога што су навијачи Глазгов Ренџерса певали песме у којима се позива на расну, верску и националну дискриминацију.

Тај поступак односио се на први меч осмине финала Лиге Европе са ПСВ-ом у Глазгову 10. марта. У образложењу данас проширене истраге наводи се да су присталице „полицајаца”, које припадају протестантској заједници у Шкотској, поновиле исти преступ и у реваншу, одиграном 17. марта у Ајднховену.

Дисциплинска комисија УЕФА о евентуалној казни за Глазгов Ренџерс одлучиваће на састанку у Ниону 28. априла. Као могућа казна наводи се један меч играња пред празним трибинама стадиона „Ајброкс парк” и новчана „глоба” у износу од 20.000 евра. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *