Обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Дан несталих Срба Сарајевско-романијске регије биће обиљежен данас у Миљевићима, а почеће парастосом у цркви Светог великомученика Георгија. Парастос у цркви почеће у 10.30 часова, након чега је планирано полагање вијенаца код Спомен-крста и посјета Спомен-костурници у Миљевићима. Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево Мирко Вранић изјавио […]

субота, 16 априла, 2011 / 10:26

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Дан несталих Срба Сарајевско-романијске регије биће обиљежен данас у Миљевићима, а почеће парастосом у цркви Светог великомученика Георгија.

Парастос у цркви почеће у 10.30 часова, након чега је планирано полагање вијенаца код Спомен-крста и посјета Спомен-костурници у Миљевићима.

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево Мирко Вранић изјавио је раније да се Дан нестали лица Сарајевско-романијске регије обиљежава 22. априла, али пошто је тај дан Велики петак, данас ће бити освјежено сјећање на 394 нестала цивила.

У знак сјећања на нестале, присутнима ће се обратити предсједник организације Вранић, посланици Народне скупштине Републике Српске, званичници локалне заједнице, као и потомци несталих.