Убијено најмање 20 демостраната широм Сирије

Сиријске снаге безбједности данас су, после молитве, убиле најмање 21 демостранта, међу којима и једно дијете, на протестима против режима широм земље. Једно дијете и осам демостраната убијени су у централносиријском граду Хомс, док је још њих седам убијено у Марет ал Наману близу западносиријског града Идлиб, јавила је француска агенција АФП. Двоје демонстраната су […]

петак, 20 маја, 2011 / 21:16

Сиријске снаге безбједности данас су, после молитве, убиле најмање 21 демостранта, међу којима и једно дијете, на протестима против режима широм земље.

Једно дијете и осам демостраната убијени су у централносиријском граду Хомс, док је још њих седам убијено у Марет ал Наману близу западносиријског града Идлиб, јавила је француска агенција АФП.

Двоје демонстраната су убијени у регији Дара, епицентру протеста који су захватили Сирију од 15. марта, још један је убијен у предграђу Дамаска и још једно лице у приобалном граду Картум, наводе сиријски активисти.

АФП наводи да су протести, поред градова Хомс и Хами, такође одржани и у медитеранским лукама Банијас и Латакија, као и у још неколико градова широм земље.

„Убиства морају да се зауставе. Независни посматрачи морају бити упућени у земљу (Сирију)”, рекао је директор сиријске Организације за људска права Рами Абделраман за агенцију Ројтерс и додао да се већина убистава догодила у централном граду Хомс и у граду Марет ал Наман на сјеверозападу Сирије.

Групе за заштиту људска права наводе да је више од 850 људи убијено у сукобима и немирима од почетка масовних протеста против сиријског предсједника Башира Асада који су почели прије два мјесеца.Оставите одговор