Бања Лука и Сарајево: У понедељак МЕНСА тестирање

Аоцијација МЕНСА БиХ, која је чланница МЕНСА интернешнал, организује у понедјељак, 23. маја, у Сарајеву и Бањалуци тестирање интелигенције за све заинтересоване грађане БиХ старије од 17 година. Будући да је интелигенција тек потенцијал који појединац може, али не мора искористити кроз образовање и каријеру, циљ МЕНСА је да путем тестирања детектује такве појединце и […]

петак, мај 20, 2011 / 22:02

Аоцијација МЕНСА БиХ, која је чланница МЕНСА интернешнал, организује у понедјељак, 23. маја, у Сарајеву и Бањалуци тестирање интелигенције за све заинтересоване грађане БиХ старије од 17 година.

Будући да је интелигенција тек потенцијал који појединац може, али не мора искористити кроз образовање и каријеру, циљ МЕНСА је да путем тестирања детектује такве појединце и различитим активностима и пројектима помогне и стимулише њихов развој, те да скрене пажњу друштва на такав потенцијал као опште добро.

Пројекти иза којих стоји ова организација имају научну тежину и окренути су унапређењу квалитете живота и просперитету шире заједнице, а њене активности подразумијевају и разноврсна окупљања, чији је циљ да омогуће и унаприједе контакте између чланова, саопштено је из МЕНСА БиХ.

Цијена тестирања је 20 КМ, а за ђаке, студенте и пензионере, који треба да понесу ђачку књижицу, индекс или чек од пензије, плаћају 15 КМ.

У Сарајеву, тестирање је заказано за 17.00 часова у просторијама Спољнотрговинске коморе БиХ, а у Бањалуци за 16.00 часова на Технолошком факултету.

МЕНСА интернешнл је међународна организација која окупља лица са високим коефицијентом интелигенције – Ај Ку преко 148 по Кателовој скали, који посједује само два одсто свјетске популације. а основана је 1946. године са циљем препознавања и подстицања интелигенције, истраживања њене природе и стварања потицајног интелектуалног и друштвеног окружења за своје чланове. Броји око 100 000 чланова у више од 100 земаља./крај/агОставите одговор