Бања Лука: Мали извиђачи на такмичењу у парку

Данас ће се у Бањој Луци у парку Др Младен Стојановић, у временском периоду од 10.00 до 16.00 часова одржати 4. Мајски сусрети пчелица и полетараца извиђача "Гојко Граховац". Учесници такмичења "Град маште" су дјеца од 5 до 11 година, који долазе из бањолучких вртића и основних школа, те одреда извиђача из регије. Парк ће […]

петак, мај 20, 2011 / 22:55

Данас ће се у Бањој Луци у парку Др Младен Стојановић, у временском периоду од 10.00 до 16.00 часова одржати 4. Мајски сусрети пчелица и полетараца извиђача "Гојко Граховац".

Учесници такмичења "Град маште" су дјеца од 5 до 11 година, који долазе из бањолучких вртића и основних школа, те одреда извиђача из регије.

Парк ће испунити 25 екипа које броје по пет полетараца или пчелица, тражиће изгубљено благо, савладавајући препреке и то све кроз игру и пјесму.

На предзадњој тачки прије циља сусрешће се са екипама млађих извиђача, дјеца од 11-15 година, гдје ће научити како рециклирати и живјети у складу с природом.

На крајњем одредишту наћи ће благо у којем им је припремљено оно што малишани највише воле – слаткиши и воће.

О организатору…

Одред извиђача “22.Април” из Бање Луке основан је 11.10.1970.године. До сада је кроз разне структуре Одреда прошло преко 15 000 младих града Бања Лука. За успјешан рад Одред је награђиван са Златним јаворовим листом и 13 пута проглашаван Партизанским одредом. Најзначајније акције Одреда извиђача “22.Април” су: “Новембарски сусрети извиђача Европе” и Мајски сусрети “Гојко Граховац”.Оставите одговор