У МУП стигао ревизорски извјештај о Фонду ПИО

БАЊА ЛУКА – Министарство унутрашњих послова Републике Српске запримило је ревизорски извјештај о раду Фонда Пензијског и инвалидског осигурања РС за 2009. годину и прослиједило га криминалистичкој полицији на даљу обраду, потврдила је Срни портпарол МУП-а РС Мирна Шоја. Она је додала да ће криминалистичка полиција провјерити све наводе из извјештаја и да ће, уколико […]

среда, 23 марта, 2011 / 17:07

БАЊА ЛУКА – Министарство унутрашњих послова Републике Српске запримило је ревизорски извјештај о раду Фонда Пензијског и инвалидског осигурања РС за 2009. годину и прослиједило га криминалистичкој полицији на даљу обраду, потврдила је Срни портпарол МУП-а РС Мирна Шоја.

Она је додала да ће криминалистичка полиција провјерити све наводе из извјештаја и да ће, уколико буде елемената кривичног дјела, покренути истрагу и провести све даље потребне радње.

Главни ревизор РС Бошко Чеко потврдио је Срни да је послао ревизорски извјештај о раду Фонда ПИО за 2009. годину на разматрање МУП-у РС због сумње на неправилности у случају ставке за услуге превођења.

Чеко је напоменуо да о раду Фонда ПИО РС има више од 500 извјештаја, а да је он МУП-у до сада доставио 120 извјештаја.

Он је додао да се у закону наводи да ревизор треба да, ако посумња у нешто, извјештај прослиједи органима који се тиме баве, напомињући да МУП и Тужилаштво могу и самоиницијативно да преузимају ревизорске извјештаје.

Чеко је додао да је у извјештају спорно евидентирање услуге превођења у износу од око 57.000 КМ, јер је умјесто броја страница услуга превођења евидентирана као "један комад".0 КОМЕНТАРА

  1. nije kriv samo mastilo, mada je i on pošteno omastio brkove.Kriv je onaj koji ga je postavio tu, koji ga je odlikovao zbog njegovih nedjela.Ne može dodik reći da nije znao za kriminal, kriv je zašto nije znao.
    To je dokaz da dodik odlikuje one koji uništavaju rs.Uništi sve što je srpsko-je deviza dodikova i njegovoga HDZ-a RS

Оставите одговор