Фонд ПИО: Пензија је за седам година порасла за 54 одсто

Просјечна пензија у Републици Српској за корисника који је остварио пуни ради стаж од 40 година достигла је у септембру 480 КМ и представља 59,3 одсто просјечне плате, саопштено је из Фонда за пензијско и инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске.

Мастило испод Печата

Окружно тужилаштву Бијељина у сарадњи са полицијом провјерава наводе из кривичне пријаве против бившег директора Фонда ПИО РС Зорана Мастила-објављено је синоћ у eмисији Печат на РТРС.


Фонд ПИО: Уштедили смо 400.000 КМ

Фонд пензијско-инвалидског осигурања /ПИО/ Републике Српске у посљедњих шест мјесеци остварио је уштеде од 400.000 КМ смањењем материјалних и режијских трошкова у свом пословању.


ФБиХ: Повратницима пензија

Приједлогом закона о измјенама и допунама Закона о пензијско-инвалидском осигурању Федерације БиХ (ФБиХ) пензионерима повратницима из Републике Српске у Федерацију који су пензију стекли до 30. априла 1992. године биће омогућено да поднесу захтјев да пензију примају из Завода ПИО ФБиХ.Ђокић: Фонд ПИО завршио годину без новог дефицита

Фонд пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске завршио је 2011. годину без новог дефицита, што се десило први пут након много година, изјавио је Срни министар рада и борачко-инвалиске заштите Републике Српске Петар Ђокић.


Ђокић: Накнаде и пензије ће бити редовне

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Петар Ђокић рекао је да буџетски оквир утврђен за ово министарство може да обезбиједи наставак започетих реформи у области борачко-инвалидске заштите и система пензијско-инвалидског осигурања, те извршавање свих обавеза према пензионерима, борцима, ратним војним инвалидима, породицама погинулих бораца, цивилним жртвама рата и другим категоријама.Ђокић – Кркобабић: Сарадња РС и Србије у рјешавању социјалних питања

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић и потпредсједник Владе Србије Јован Кркобабић истакли су након данашњег састанка у Бијељини значај сарадње Српске и Србије у рјешавању социјалних питања становника.


Тегелтија: Одобрена индиректна задужења

Народна скупштина Републике Српске разматрала је Приједлог одлуке о индиректном задуживању РС за рачун фондова социјалне сигурности и јавне здравствене установе од 265 милиона КМ.


Од 6. септембра јавне расправе о новом Нацрту закона о ПИО

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске од уторка, 6. септембра, организоваће јавне расправе о Нацрту закона о пензијско-инвалидском осигурању у девет општина Српске, граду Бањалуци и Брчко дистрикту.