Мастило испод Печата

Окружно тужилаштву Бијељина у сарадњи са полицијом провјерава наводе из кривичне пријаве против бившег директора Фонда ПИО РС Зорана Мастила-објављено је синоћ у eмисији Печат на РТРС. Кривична пријава Фонда ПИО РС против Мастила "тешка" је више од 132 хиљаде марака. У кривичној пријави наводи се да је Мастило незаконитим отказом бившем руководиоцу Филијале у […]

петак, новембар 9, 2012 / 11:49

Окружно тужилаштву Бијељина у сарадњи са полицијом провјерава наводе из кривичне пријаве против бившег директора Фонда ПИО РС Зорана Мастила-објављено је синоћ у eмисији Печат на РТРС.

Кривична пријава Фонда ПИО РС против Мастила "тешка" је више од 132 хиљаде марака. У кривичној пријави наводи се да је Мастило незаконитим отказом бившем руководиоцу Филијале у Требињу Славку Вучуревићу, оштетио Фонд за 112 хиљада марака.

Рачуни и наруџбенице са Мастиловим потписом потврђују да је новцем куповао скупа одијела, кошуље, ципеле, наочале.

У пријави се наводи да је трошио јавна средства на судске спорове због клевете али је занемарио чињеницу да јавним органима није дозвољено подношење тужбе за клевету.

Иначе, "због заслуга у јавним дјелатностима и активностима и због изузетних заслуга и доприноса у развоју пензионог система", Зоран Мастило је 2010. године, од стране бившег предсједника РС, Рајка Кузмановића, добио Орден Његоша трећег реда.

Повезано:0 КОМЕНТАРА

  1. оран Мастило је 2010. године, од стране бившег предсједника РС, Рајка Кузмановића, добио Орден Његоша трећег реда.

    Јели то од овог што се тренутно бави соларном енергијом, због којег је тражено од скупштине да се председнику РС (краљу) додијели доживотна апанажа.(ауто, возач, плата, обезбеђење, дадиље…)

Оставите одговор