Владика Василије иде у пензију

Епископ зворничко-тузлански морао је да пред проширеним саставом Синода СПЦ потпише да ће у наредна три мјесеца отићи у пензију "Због здравља". Владика Василије (Качавенда) је, објавио је дневник "Данас", два дана боравио у Београду, а одлуку о повлачењу са чела епархије Синоду је саопштио у уторак. Епископ Василије није хтио да потврди, али ни […]

петак, новембар 9, 2012 / 12:13

Епископ зворничко-тузлански морао је да пред проширеним саставом Синода СПЦ потпише да ће у наредна три мјесеца отићи у пензију "Због здравља".

Владика Василије (Качавенда) је, објавио је дневник "Данас", два дана боравио у Београду, а одлуку о повлачењу са чела епархије Синоду је саопштио у уторак.

Епископ Василије није хтио да потврди, али ни да демантује информацију о одласку у пензију, већ је само казао да је у лошем здравственом стању, но да успијева да извршава епархијске обавезе.

Нико од чланова Синода није био доступан за коментар о евентуалном пензионисању владике Василија.

Епископ зворничко-тузлански је у појединим медијима навођен као вођа утицајне струје у СПЦ.0 КОМЕНТАРА

  1. Да се не лажемо, није то због мутних послова оца октавијана, алијас пабла, већ због сукоба екумениста и антиекумениста у цркви. Један по један испадају из игре они који су против дијалога са папом

  2. Треба бити поштен и рећи да је за управљања Епархиом г. Владике, на подручју Епархије изграђено преко 200 цркава и више манастира. Доста је обновљено цркава и манастира. Г. Владика је доста радио на обнови духовног живота у Епархији за преко 33 године, на челу Епархије.
    Да ли је само болест(која је очигледна) разлог евентуалног повлачења г. Владике или је у питању „сређивања“ стања у Цркви, коју проводи Синод, видјећемо у будућности.

Оставите одговор