Немојте држати лаптоп у крилу

Мушкарци не би требали да држе лаптоп у крилу док га користе јер им се тако оштећује сперма и постају стерилни, што се већ десило једном запањеном пару (на срећу само привремено) који је желио бебу. Скот и Лора Рид из Велике Британије дуго су покушавали да оснују породицу, али нису успијевали. Одлучили су да […]

петак, новембар 9, 2012 / 10:33

Мушкарци не би требали да држе лаптоп у крилу док га користе јер им се тако оштећује сперма и постају стерилни, што се већ десило једном запањеном пару (на срећу само привремено) који је желио бебу.

Скот и Лора Рид из Велике Британије дуго су покушавали да оснују породицу, али нису успијевали.

Одлучили су да посјете доктора да би провјерили да ли све у реду с њиховим здрављем и прилично су се изненадили када су открили разлог због ког Лора није успјела да остане трудна.

Доктор им је рекао да је за све крив Скотов лаптоп који често држи на кољенима док сурфа Интернетом.

Обаснио им је да је јака топлота из лаптопа "оштетила" његову сперму. Тридесетогодишњи Скот је одмах одлучио да порадити на својим лошим навикама па је настојао да лаптоп држи на столу.

Послије три мјесеца од када није држао лаптоп у крилу, његова супруга је успјела да остане трудна.

Пар још увијек не може да вјерује да је одговор на њихов проблем био тако једноставан. "За ово нисам никад чула. То је био прави шок. Скот често користи лаптоп због посла, али и да би сурфао Интернетом. Нисмо ни претпостављали да би то могло проузроковати такву шетету", рекла је Лора.

И стручњаци су упозорили на овај проблем. "Мушкарци би требали да држе лаптоп на столу, а не на ногама", рекла је Суе Кенворти, биомедицински стручњак.Оставите одговор