Осигурано: Фонд здравства Српске честита новинарима

У име Фонда здравственог осигурања РС и у своје име упућујем свим медијима, новинарима искрене честитке у поводу Свјетског дана слободе медија.

четвртак, мај 3, 2018 / 14:46

Овај датум је идеална прилика да све нас подсјети на то колико су медији важни на демократском путу и развоју друштва Републике Српске. Зато је неопходно да се додатно обезбиједи несметан рад медијских кућа, без цензуре и притисака, јер ћемо само тако имати друштво правовревремено и објективно информисано.

Само уз слободне медије и отворене теме, без страха и аутоцензуре, друштво може да буде боље, јер новинарске приче и имају за циљ да исправе многе аномалије друштва. До сада су новинари бројним својим темама чинили ово друштво бољим и на томе вам искрено честитатам.

Ово је дан, када је потребно, још једном указати на тежак и одговоран новинарски посао који, нажалост, није довољно цијењен и зато је важно да се отворено прича о неопходности побољшања материјалног положаја новинара и унапређење професионалног статуса.

Фонд здравственог осигурања РС апсолутно подржава слободан рад медија и све новинаре доживљава као наше партнере, јер је и нама циљ да се о актуелностима из здравственог система извјештава објективно и истинито, а то можемо постићи само транспаретним радом, што свакако и чинимо. Конкретно, медији су често и прва адреса осигураника Фонда уколико имају неки проблем, тако да сте нам и у том контексту партнери, јер је и нама у циљу да све евентуалне неправилности отклонимо и радимо што боље, а то можемо постићи само ако добијемо тачне и објективне информације.

Као и до сада, Фонд вам и даље стоји на располагању за све што вам буде требало, јер сви ми заједно тежимо ка друштву у којем се његује истина и професионални стандарди.

С поштовањем,

Д И Р Е К Т О Р

Дејан Кустурић1 КОМЕНТАР

Оставите одговор