Говедарица и општа мјеста: Нико не смије нападати или понижавати новинаре

Предсједник Српске демократске странке и кандидат Савеза за промјене за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица упутио је честитку свим медијима и новинарима поводом 3. маја, свјетског Дана слободе медија.

четвртак, мај 3, 2018 / 14:44

"Медији треба да буду на страни истине и правде, да препознају важне друштвене проблеме и аномалије и да раде на њиховом рјешавању и отклањању. Новинари данас имају тежи задатак него икада, јер пишу о ономе о чему многи не желе да говоре. Увијек траже податак више у жељи да буду ближи истини и то је истинска опасност са којом се новинари у Републици Српској и Босни и Херцеговини свакодневно суочавају" – казао је Говедарица у честитки.

Предсједник СДС-а је свјестан све чешћих напада на новинаре и због тога се, казао је Говедарица, мора учинити све да они буду заштићени и сигурни. Говедарица сматра да се само тако може заштитити дигнитет новинарске професије.

"Функција друштвеног коректива коју медији у савременом друштву имају прелама се кроз континуирано алармирање јавности сваки пут када је систем угрожен неправилним дјеловањем актера друштвено-политичког система. У свакодневном бдијењу над друштвеним системом медији у свом раду треба да се воде принципима професионалности и етичности" – рекао је Говедарица.

Он је истакао да извјештавање у јавном интересу треба да буде задатак свих медија, а посебно Радио-телевизије Републике Српске. Политички притисци су стварни и непрестани, пријетње су константне, а резултате новинарске професије мало ко вреднује.

"Новинари морају имати боље услове за рад. Нико не смије да вријеђа, понижава или напада новинаре само зато што постављају питања. Само неугодно новинарско питање је легитимно новинарско питање, а са тиме се многи у Републици Српској и БиХ не мире" – поручио је Говедарица.1 КОМЕНТАР

  1. Novinari trebaju ko janičari da nose malu kašiku na glavi da nikada ne zaborave ko ih hrani!
    Čast Vaskoviću!
    Skoro sam imao susret sa novinarom, kaže malo ali glupo i ima neki meni nejasan sistem zaključivanje. Radi za režim i misli da je nekome potreban,kada bi uključio mozak ostao bi bez posla istog trenutka.

Оставите одговор