Фонд ПИО: Уштедили смо 400.000 КМ

Фонд пензијско-инвалидског осигурања /ПИО/ Републике Српске у посљедњих шест мјесеци остварио је уштеде од 400.000 КМ смањењем материјалних и режијских трошкова у свом пословању. Из Фонда ПИО РС истичу да су значајне уштете остварене и поред забиљеженог раста цијена горива, електричне енергије, комуналних и телефонских услуга, те других трошкова. Највише уштеде од 160.000 КМ, како […]

петак, март 16, 2012 / 15:58

Фонд пензијско-инвалидског осигурања /ПИО/ Републике Српске у посљедњих шест мјесеци остварио је уштеде од 400.000 КМ смањењем материјалних и режијских трошкова у свом пословању.

Из Фонда ПИО РС истичу да су значајне уштете остварене и поред забиљеженог раста цијена горива, електричне енергије, комуналних и телефонских услуга, те других трошкова.

Највише уштеде од 160.000 КМ, како је саопштено, остварене су смањењем расхода по основу камата на ангажована средства.

"Трошкови комуникационих услуга /телефонске и поштанске услуге/ смањене су за 75.000 КМ, канцеларијског материјала и тонера за 70.000 КМ, репрезентације за 43.000 КМ, те остали трошкови за 50.000 КМ", наводи се у саопштењу.

Из Фонда ПИО истичу да се штеди на свим нивоима, али да се истовремено и води рачуна да смањење трошкова не утиче на несметано одвијање процеса рада.

"Уштеде су остварене највише захваљујући повећању радне дисциплине и настојања да се правовремено пружи квалитетна услуга како нашим корисницима права, тако и осигураницима", наводи се у саопштењу.

Простора за одређене уштеде још увијек има на свим нивоима, кажу у Фонду и додају да ће у наредном периоду то бити искориштено.0 КОМЕНТАРА

  1. Е, па пошто вам је „кренуло“, ајде сада да дођу на ред, да се пензионишу и оне „будале“ које нису хтеле или нису имале пара да купе „ваше“ пензије, а имају на то право више него бар 60% „ваших“ пензионера.

    ОЛОШУ ПАРАЗИТСКИ!

Оставите одговор