Калгон објаснио Србији: Какво Косово, остајете и без Војводине

Потврђено је да реклама у којој је Србија приказана у границама из 1911 (или проширени београдски пашалук) није монтажа, већ је заиста емитована на београдским телевизијама.

петак, март 16, 2012 / 15:51

Компанија "Калгон” приказала је у својој реклами мапу Србије без Војводине и Косова, али садржај је говорио о проблему тврде воде и кваровима на веш машинама. Дакле, потпуно најнормалније Србија је приказана очерупана, и то је прошло кроз медије.

РРА (верзија РАК у Србији) је реаговала указујући на грешку и компаније која је рекламу снимила, као и медија који су је такву емитовали, а потом је услиједило извињење.

Компанија "Калгон" саопштила је данас да појављивање мапе Србије без Косова и Метохије и Војводине у споту за производ "Калгон" ненамјерна грешка, "која је у међувремену исправљена".

"Од јуче се на домаћим телевизијама емитује спот са правом мапом Србије. До забуне је дошло приликом снимања спота, чија је продукција рађена у иностранству", наводи се у саопштењу..

Представници "Калгона" наглашавају да никаква зла намера није постојала и да је у питању грешка техничке службе, као и да поштују сваког купца, и жале због тога што би таква реклама изазвала лоше реакције међу грађанима Србије.

Пуштајте онда рекламу у Загребу, Сарајеву, Приштини, Будимпешти…

Када би се бавили емоцијама, поменута фирма би стекла култни статус у неким земљама, када би се спорном рекламо представили на њиховом тржишту. Али није до шале Борку преговорку, који је након силних преговарачких успјеха увидио да његову причу не могу "попушити" ни вјечито коректни произвођачи роба широке поштошње.

Дакле, прича и Косово и ЕУ је пропала, и о томе се грађани морају очитовати на изборима. Да се Борко преговорко не би морао почети спремати за преговоре са Бојаном Пајтићем, око добросусједских односа Војводине и онога што се у комунизму звало Ужас (Ужа Србија). Реклама је ипак исправљена а да у њој не стоји никаква фуснота, и то је наравно велики успјех.

Ако ништа, калгонова Србија без каменца око врата на ЕУ путу још увијек у себи има градове Нови Пазар, Тутин, Бујановац и Прешево. Има већ ко ће то да представи као успјех.

Повезано

 0 КОМЕНТАРА

  1. Do sada su postojale mape Srbije sa Vojvodinom i Kosovom i eventualno mape Srbije bez Kosova. Mapa Srbije bez Vojvodine nikako nije mogla slucajno da se tu nadje. Neko se potrudio da je napravi i proturi makar i ovako. Sta je taj neko htio da poruci nisam siguran, ali da je ima ljudi koji naprosto vole Srbima i Srbiji da gurnu prst u oko na bilo koji nacin, ima svakako.

  2. Никад ништа није без разлога, тако ни ова реклама. Прије доста година је све ово планирано и није тешко предвидјети даљи ток ствари. Знало се да ће БиХ бити једна држава (ми смо то касно сазнали или нам је намјерно касно речено, Знало се да црна гора напушта србију, знало се да косово постаје србија, зна се да војводина добија вид државности са могућношћу да се осамостали. Даље, рашка област ће имати широку аутономију али без отцјепљења или могућности припајања другој држави. Ово је свјесно урађено из разлога што је потребно оставити у Србији стално жариште којим ће се константно угрожавати остатак Србије. Оно што ће ужој Србији урадити је децентрализација и регионализација гдје ће до изражаја доћи српска сујета јер ће сваки регион жељети остварити неки вид престижа и самосталности у односу на друге регионе. тек тада ће бити рјешено српско питања и свјетска политика завршава свој рад на Балкану и сели се према истоку и Русији. Ту свјетску политику представљају САД и НАТО. Овакво рјешење српског питања им је потребно како би имали сигурну позадину у могућем сукобу са Русијом. До сада се све остварило, живи били па видјели ту будућност

  3. Давне 96-те разговарам са полицајцем тадашљег ИПТФ-а.Распитује се да купи викендицу или манју кућу.Ја га питам „Свиђа ти се овде?“.“Ма,не желим да имам мјесто за одмор кад будемо распоређени на Косово?!“
    Одтад перем зубе прилично замишљен

  4. У ствари завјера против најнебескијег народа у универзуму којем и сам припадам је почела, још ономад када су због климатских промјена изумрли диносауруси. Мислим да су и они имали наше поријекло и да су уништени само због чињенице да су, као и ми данас, вреднији, мистичнији и важнији за свијет од било којег јебеног Кинеза, Амера, Индијца, ма од свих. Како нас мрзи свијет зато што смо најбољи.

Оставите одговор