У Италији све по старом, само намијештања нова

Изгледа да ће још једна италијанска фудбалска предсезона бити обиљжена скандалом са намјештањем мечева. Наиме, 33 особе и челници друголигаша Барија позвани на саслушање у Италијанску фудбалску федерацију поводом учествовања у намјештању фудбалских утакмица. Оптужница се односи на два меча из Серије Б, и то Бари – Тревизо (0:1) из маја 2008. и Салемитана -Бари […]

четвртак, јун 6, 2013 / 23:55

Изгледа да ће још једна италијанска фудбалска предсезона бити обиљжена скандалом са намјештањем мечева.

Наиме, 33 особе и челници друголигаша Барија позвани на саслушање у Италијанску фудбалску федерацију поводом учествовања у намјештању фудбалских утакмица.

Оптужница се односи на два меча из Серије Б, и то Бари – Тревизо (0:1) из маја 2008. и Салемитана -Бари (3:2) која је одиграна у мају 2009. године.

Међу позванима на суђење су капитен Барија Франческо Капуто, бивши капитен Барија и голман Торина Жан Франсоа Жиле и бивши помоћни тренер Јувентуса и играч Барија Кристијан Стелини.

Бари би следећу сезону могао да почне одузимањем једног бода, а раније је већ кажњен са седам поена за други скандал са намјештањем мечева у протеклој сезони, коју је завршио на 10. мјесту у Серији Б.

У том периоду, чланови тима са ‘Светог Николе’ били су и дефанзивац Интера Андреа Ранокија, као и тренер шампиона Јувентуса Антонио Конте, али су они ослобођени оптужби.

Од 2011. године, више од 50 људи је ухапшено у вези са намјештањем мечева у Италији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *