Путин: Руска морнарица неће избивати из Медитерана

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је данас да ће Русија стално имати једну морнаричку дивизију у Средоземном мору, како би штитила своје интересе. „Медитеран је стратешки значајан регион, у којем ми имамо интересе везане са обезбjеђивање руске националне безбjедности”, рекао је Путин на састанку с представницима руске армије. Генерал Валериј Герасимов је рекао да је […]

четвртак, јун 6, 2013 / 21:56

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је данас да ће Русија стално имати једну морнаричку дивизију у Средоземном мору, како би штитила своје интересе.

„Медитеран је стратешки значајан регион, у којем ми имамо интересе везане са обезбjеђивање руске националне безбjедности”, рекао је Путин на састанку с представницима руске армије.

Генерал Валериј Герасимов је рекао да је руска поморска дивизија тренутно размјештена у Медитерану и да се састоји од 16 бродова, пренио је АП.

Министарство одбране је саопштило да ће их регуларно ротирати како би Русија у тој области била стално присутна са око 12-так ратних бродова.

Русија има поморску базу у сиријском граду Тартусу и она је једина такве врсте која се налази изван простора некашњег Совјетског Савеза.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *