У демонстрацијама у Мексику студената 200 ухапшених

Студенти који су тражили смјештај у универзитетским хостелима, запалили су два полицијска аутомобила у уличним протестима у мексичком граду Морелији, након чега је полиција ухапсила 200 демонстраната. Маскиране особе полиле су бензином полицијски ауто, а затим запалиле молотовљевим коктелима, у једној од најпрометнијих улица у граду, пренио је Ројтерс. Демонстранти, углавном млађи људи, тражили су […]

понедељак, април 30, 2012 / 06:53

Студенти који су тражили смјештај у универзитетским хостелима, запалили су два полицијска аутомобила у уличним протестима у мексичком граду Морелији, након чега је полиција ухапсила 200 демонстраната.

Маскиране особе полиле су бензином полицијски ауто, а затим запалиле молотовљевим коктелима, у једној од најпрометнијих улица у граду, пренио је Ројтерс.

Демонстранти, углавном млађи људи, тражили су од локалних власти да финансирају њихов даљи боравак у студентским хостелима из којих их је избацила полиција.

Неки студенти су запалили душеке у једном од студентских хостела како би избјегли хапшење, што је могло да се види и на телевизијском снимку. Зграду је захватила ватра, коју су ватрогасци угасили.

Колонијални град, Морелија, пријестоница је савезне мексичке државе Мићоакан, у којој је рођен и предсједник Фелипе Калдерон.

Гувернер Мићоакана Фаусто Ваљехо рекао је да је полиција деловала у оквиру закона када је избацила студенте из три хостела у суботу ујутро.

„У Мићоакану имамо закон који треба да буде поштован. Не смијемо да мијешамо друштвену борбу са незаконитим дјеловањем”, рекао је Ваљехо на својем твитер налогу.

Он је рекао да је 198 људи ухапшено, а да је седам повређено.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *