У Бугарској се дијеле балканске музичке награде

СОФИЈА – У Софији ће вечерас бити одржано тамичење за најбољу пјесму Балкана у протеклој години на коме ће Србију представљати Жељко Јоксимовић са пјесмом "Љубави", а БиХ дует Дине Мерлина и Емине Јаховић, са нумером "Мед". На овом, првом музичком фестивалу под називом "Балкан мјузик авордс" наступиће 11 извођача из толико балканских држава. За […]

недеља, 16 маја, 2010 / 12:45

СОФИЈА – У Софији ће вечерас бити одржано тамичење за најбољу пјесму Балкана у протеклој години на коме ће Србију представљати Жељко Јоксимовић са пјесмом "Љубави", а БиХ дует Дине Мерлина и Емине Јаховић, са нумером "Мед".

На овом, првом музичком фестивалу под називом "Балкан мјузик авордс" наступиће 11 извођача из толико балканских држава.

За награду "Најбоља пјесма на Балкану у 2009. години" Албанију ће представљати Флори, Бугарску – дует Крум и Емануела, Грчку Сакис Рувас, Македонију Каролина Гочева, Румунију група "Акчент", Словенију Тања Жагар, Турску Хадисе, група "Колонија" је представник Хрватске, а Ненад Черанић Црне Горе.

Спектакл са трга Александар Батембер директно ће преносити кабловска телевизија "Балкан мјузик" са сједиштем у Бугарској, која је и организатор додјеле првих балканских музичких награда.

Гледаоци ће најбољу пјесму Балкана изабрати путем СМС порука. Они ће гласати и за најбољу интерпретацију, мушки и женски вокал, при чему становници једне државе свој глас могу дати и представнику своје земље.

У ревијалном дијелу фестивала ће наступити Цеца Ражнатовић и Оливер Мандић из Србије, Северина Вучковић из Хрватске, Јоргос Јаниас из Грчке и популарни бугарски извођач Миро.

Бугарским полицајцима у обезбјеђивању вечерашњег концерта помагаће колеге из пет балканских држава. Они ће допринијети већој безбједности, будући да се очекује велики број гостију из сусједних земаља. Главни секретар бугарског МУП-а Калин Гергиев позвао је колеге из Србије, Македоније, Румуније, Турске и Грчке.

Директан пренос из Софије, који ће, поред телевизије "Балканика", реализовати и неке балканске телевизије, почиње у 20.00 часова.Оставите одговор