У БиХ пад потражње за радном снагом

Тренутна ситуација на тржишту рада у БиХ одликује се падом потражње за радном снагом, при чему не недостаје огласа за одређена радна мјеста и одређена покретљивост ипак постоји, рекао је данас у Сарајеву руководилац Сектора за запошљавање у Федералном заводу за запошљавање Омер Корјенић. На конференцији под називом "Изазови и прилике на тржишту рада у […]

четвртак, 14 јула, 2011 / 18:04

Тренутна ситуација на тржишту рада у БиХ одликује се падом потражње за радном снагом, при чему не недостаје огласа за одређена радна мјеста и одређена покретљивост ипак постоји, рекао је данас у Сарајеву руководилац Сектора за запошљавање у Федералном заводу за запошљавање Омер Корјенић.

На конференцији под називом "Изазови и прилике на тржишту рада у БиХ", у оквиру пројекта "Унапређење активног тржишта рада у БиХ" /ИАЛМ/, Корјенић је истакао да је кључ у свему овоме да је у питању проблематика која оптерећује службе за запошљавање, како би били потпуни актер на тржишту рада и равноправан партер са осталим актерима.

"Тренутна ситуација је таква да су јавне службе за запошљавање претворене у социјалне установе, што се прије свега одликује администровањем здравственог осигурања незапослених лица и то је јединствен примјер у Европи и свијету да службе за запошљавање администрују здравствено осигурање, што извјестан број оних које се воде на евиденцији, заправо нису активни тражиоци посла", истакао је Корјенић.

Вођа тима ИАЛМ пројекта Џенифер Дајмонд изразила је наду да ће након едукације која је била предввиђена овим ројектом, бирои за запошљавање у БиХ бити оспособљени да наставе са радом и да ће лица која им долазе и траже посао добити пуно бољу услугу и већу подршку.

"Кроз те активности жељели смо показати да је могуће пружити пуно бољу услугу и већу услугу активним тражиоцима посла, без неких значајних промјена у законодавству, или правном оквиру", истакла је Дајмонд.

Она је навела да су овим пројектом, чија је укупна вриједност 1,2 милиона евра, едукована 333 лица, са нагласком да буду бољи савјетодавци за тражење посла и како да се одравају бољи односи са самим послодавцима, како би било више радних мјеста, а самим тим и запошљавања.

Према њеним ријечима, едукована су и лица која желе подржати развој малог предузетништва, а тренирани су и чланови управе у вјештинама управљања и успостављања тимова за такозвану рану интервенцију у случају масовних отпуштања.

"Имамо и наш пакет за информисање, чији је циљ да се побољша комуникација унутар јавне службе запошљавања, као и комуникација између служби и незапослених и генерално јавности", истакла је Дајмонд, додавши да је успостављено пет комуникацијских центара у БиХ, у чијем раду су учествовали и представници свих структура, од највиших нивоа управе, до самих бироа.

Вршилац дужности директора Завода за запошљавање РС Гордана Латиновић рекла је да је овај пројекат дао значајне резултате, јер је кроз њега на неки начин раздвојен административни од стручног посла који је односи на пружање услуга незапосленим лицима и послодавцима.

"Први пилот пројекат који је проведен у Зворнику даје значајне резултате тако да ће и у будуће сама организација Завода се базирати на раздвајању послова, а лица која ће активно обављати послове везано за кориснике наших услуга, а то су послодавци и незапослена лица", истакла је Латиновићева.

Она је додала да ће сама реализација овог пројекта ићи ће кроз обуку незапослених лица, коју ће проводити Завод, а на такав начин ће се моћи усмјеравати незапослена лица да аплицирају на она радна мјеста на ком ће доћи до бржег и квалитетнијег запошљавања.