Милан Младеновић добио свој плато

Плато испред Дома омладине у Београду од данас носи име познатог музичара и фронтмена групе "Екатарина велика" Милана Младеновића, а плочу са његовим именом открио је посљедњи менаџер ЕКВ-а Душан Ерцеговац. Званично отварање платоа финализација је иницијативе коју је покренула Либерално демократска партија и коју је, путем разних социјалних мрежа, подржало око 20.000 људи, рекао […]

четвртак, 14 јула, 2011 / 16:57

Плато испред Дома омладине у Београду од данас носи име познатог музичара и фронтмена групе "Екатарина велика" Милана Младеновића, а плочу са његовим именом открио је посљедњи менаџер ЕКВ-а Душан Ерцеговац.

Званично отварање платоа финализација је иницијативе коју је покренула Либерално демократска партија и коју је, путем разних социјалних мрежа, подржало око 20.000 људи, рекао је шеф одборничке групе ЛДП у Скупштини града Дејан Ранђић, након отварања.

"Захваљујем се свим грађанима који су подржали нашу идеју, јер смо заједно успјели да направимо нешто што ће обиљежавати наредни период и, надам се, утицати на будуће генерације", казао је Ранђић, додајући да очекује да плато испред Дома омладине, поред новог имена, добије и нови изглед.

Либерално демократска партија покренула је у марту иницијативу да се простор испред Дома омладине назове по Милану Младеновићу, а Скупштина Београда је у јуну прихватила ту иницијативу, подржану са 10.000 потписа грађана.


Милан Младеновић рођен је 21. септембра 1958. године у Загребу, а како му је отац био војно лице, шест година касније се селе у Сарајево, а 1970. породица прелази у Београд.

У фебруару 1982. године, Милан формира групу Катарина ИИ, која је у току свог постојања издала девет албума, са пјесмама које су обиљежиле то вријеме – "Пар година за нас", "Очи боје меда","Љубав", "Круг", "Дум-дум", "Неко нас посматра"…

Милан Младеновић умро је од рака 5. новембра 1994. у Београду, а његовом смрћу, престала је да постоји група ЕКВ.