Тузла: Кантоналном министру јаје у главу

Предсједник Удружења пољопривредника "Агроразвој" из Гојчина код Калесије Милисав Гарић гађао је јајетом министра за обнову, развој и повратак Тузланског кантона Сеада Мујановића, након чега је приведен у полицију. Министар Мујановић је Гарића назвао лажовом, након чега је овај бацио јаје, док је министар давао изјаву. Бацање јајета на министра забиљежила је и камера БН […]

четвртак, 16 септембра, 2010 / 07:10

Предсједник Удружења пољопривредника "Агроразвој" из Гојчина код Калесије Милисав Гарић гађао је јајетом министра за обнову, развој и повратак Тузланског кантона Сеада Мујановића, након чега је приведен у полицију.

Министар Мујановић је Гарића назвао лажовом, након чега је овај бацио јаје, док је министар давао изјаву. Бацање јајета на министра забиљежила је и камера БН ТВ.

Срби повратници са подручја општине Калесија у Федерацији протествовали су испред зграде кантоналне Владе у Тузли, изражавајући незадовољство рјешавањем повратничких питања.

Испред зграде Владе Тузланског кантона постављен је импровизовани шатор, гдје ће Срби повратници мирно протестовати до испуњења захтјева.

Гарић каже да су општина Калесија, те кантонална, као и све владе у БиХ добро упознате о проблемима Срба повратника, али ништа не раде да се ти проблеми ријеше.

"Зато смо приморани да поново протестујемо, јер смо суочени са дискриминацијом, коју нам углавном намеће руководство општине Калесија", рекао је Гарић, додајући да се ништа не ради да би повратак Срба био одржив на то подручје.

Срби повратници поставили су поред шатора и транспаренте на којима пиш "Доста нам је ваших лажи".Оставите одговор