Бијељина: Дан поља кукуруза и соје

БИЈЕЉИНА – У Бијељини је данас одржана традиционална манифестација „Дан поља кукуруза и соје“, која окупља стручњаке из пољопривреде и представнике сјеменских кућа из Републике Српске и региона, а на којој су представљени резултати постигнути у протеклој години. Током манифестације, која је одржана у Пољопивредном заводу у Бијељини, директор тог завода Војо Косановић рекао је […]

среда, септембар 15, 2010 / 18:40

БИЈЕЉИНА – У Бијељини је данас одржана традиционална манифестација „Дан поља кукуруза и соје“, која окупља стручњаке из пољопривреде и представнике сјеменских кућа из Републике Српске и региона, а на којој су представљени резултати постигнути у протеклој години.

Током манифестације, која је одржана у Пољопивредном заводу у Бијељини, директор тог завода Војо Косановић рекао је да упркос лошим временским условима и разним болестима које су се појавиле на усјевима, овај завод има добре резултате.

"Када су у питању огледи, ове године засадили смо око три хектара кукуруза и хектар и по соје, и то 52 сорте кукуруза и 23 сорте соје. Иако су приноси ове године умањени од 30 до 50 одсто, ми смо задовољни резултатима", истакао је Косановић и најавио да ће бити проширена сарадња са сјеменским кућама и за сљедећу годину засађено 40 сорти соје.

Наводећи да Пољопривредни завод Бијељина планира да прошири дјелатност, Косановић је рекао да је ове године засађено осам сорти јагода на око пола хектара, а да ће сљедеће године бити организовани Дани поврћа.

"Све је то у циљу добре сарадње са фабриком `Сава` и пољопривредницима којима желимо да што боље покажемо наше резултате како би они могли то да примијене у својој производњи", рекао је Косановић.

Традиционална манифестација "Дан поља" на овом подручју организује се већ трећу деценију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *