19:10 Вијетнамске власти заплијениле 345.000 кориштених кондома, који су се рецилирали и продавали као нови (ВИДЕО)08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас

Турска не одустаје од истине о убиству Кашогија

Турска планира да покрене међународну истрагу о убиству саудијског новинара Џамала Кашогија, изјавио министар спољних послова Мевлут Чавушоглу.

уторак, 22 јануара, 2019 / 21:40

Кашоги, критичар саудијског престолонасљедника принца Мохамеда бин Салмана, почео је да пише за „Вашингтон пост“ након пресељења у САД, а убијен је у саудијском конзулату у Истанбулу 2. октобра.

Турска је раније објавила да сарађује са другим земљама у вези са овим случајем и оптужила Саудијску Арабију да није потпуно кооперативна у истрази.

Чавушоглу је рекао да поједине западне земље покушавају да заташкају убиство Кашогија и додао да је Турска обавила припреме за покретање међународне истраге.

„Ићи ћемо до краја. Обавили смо припреме за међунаронду истрагу у наредним данима и подузећемо неопходне кораке“, рекао је шеф турске дипломатије, преноси Радио Слободна Европа.

Упркос заједничкој истрази са саудијским званичницима у саудијском Конзулату у Истанбулу, конзуловој резиденцији и на неколико других локација, Кашогијево тијело није пронађено.Оставите одговор