Турска не одустаје од истине о убиству Кашогија

Турска планира да покрене међународну истрагу о убиству саудијског новинара Џамала Кашогија, изјавио министар спољних послова Мевлут Чавушоглу.

уторак, 22 јануара, 2019 / 21:40

Кашоги, критичар саудијског престолонасљедника принца Мохамеда бин Салмана, почео је да пише за „Вашингтон пост“ након пресељења у САД, а убијен је у саудијском конзулату у Истанбулу 2. октобра.

Турска је раније објавила да сарађује са другим земљама у вези са овим случајем и оптужила Саудијску Арабију да није потпуно кооперативна у истрази.

Чавушоглу је рекао да поједине западне земље покушавају да заташкају убиство Кашогија и додао да је Турска обавила припреме за покретање међународне истраге.

„Ићи ћемо до краја. Обавили смо припреме за међунаронду истрагу у наредним данима и подузећемо неопходне кораке“, рекао је шеф турске дипломатије, преноси Радио Слободна Европа.

Упркос заједничкој истрази са саудијским званичницима у саудијском Конзулату у Истанбулу, конзуловој резиденцији и на неколико других локација, Кашогијево тијело није пронађено.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *