Tрифуновић: Очекујем да ће једног дана бити ухапшен и Изетбеговић

Експерт за борбу против тероризма Дарко Трифуновић сматра да су лица која је СИПА данас ухапсила у четири кантона у Федерацији БиХ била умијешана у широко разгранату мрежу која постоји на територији БиХ и која је путем Интернета и других средстава информисања позивала на насиље, те глорификовала ратни џихад. Он сматра да је до хапшења […]

четвртак, 11 октобра, 2012 / 10:44

Експерт за борбу против тероризма Дарко Трифуновић сматра да су лица која је СИПА данас ухапсила у четири кантона у Федерацији БиХ била умијешана у широко разгранату мрежу која постоји на територији БиХ и која је путем Интернета и других средстава информисања позивала на насиље, те глорификовала ратни џихад.

Он сматра да је до хапшења пет лица осумњичених за тероризам “дошло у посљедњој фази, када су припадници те групе већ били спремни на извршење терористичког напада”.

Трифуновић је рекао да они бораве већ дуже вријеме у Федерацији БиХ гдје су направили терористичку мрежу.

“Они отворено шире верску, расну и другу нетрпељивост, али то раде и њихови лидери, тако да очекујем да ће једнога дана бити ухапшен и Бакир Изетбеговић”, нагласио је Трифуновић, који је члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала и професор на Факултету за безбједност у Београду.

Трифуновић није могао да каже о којим лицима је ријеч.

Пет лица која се доводе у везу са тероризмом ухапшена су данас на подручју Сарајевског, Зеничко-добојског, Тузланског и Унско-санског кантона.

Ради прикупљања материјалних доказа који се могу довести у везу са тероризмом, данас су на подручју Сарајева, Завидовића, Живиница, Бановића, Горње Маоче и Бужима извршени и претреси осам станова и других пратећих објеката која су користила ухапшена лица, саопштено је из СИПА-е.

Акцију су извели припадници СИПА-е, у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ и Оперативном групом за борбу против тероризма.0 КОМЕНТАРА