Tрифуновић: Очекујем да ће једног дана бити ухапшен и Изетбеговић

Експерт за борбу против тероризма Дарко Трифуновић сматра да су лица која је СИПА данас ухапсила у четири кантона у Федерацији БиХ била умијешана у широко разгранату мрежу која постоји на територији БиХ и која је путем Интернета и других средстава информисања позивала на насиље, те глорификовала ратни џихад.

Трифуновић: Амбасаду Саудијске Арабије хитно затворити

Одговор на дјеловање вехабијског покрета у БиХ треба да буде његово стављање ван закона и дерадикализација друштва, док је Амбасаду Саудијске Aрабије у Сарајеву потребно хитно затворити, сматра експерт за питања тероризма Дарко Трифуновић.


Трифуновић: Надлежни у БиХ покушавају да умање безбједносни проблем

Професор Факултета безбједности у Београду Дарко Трифуновић изјавио је да је огорчен упорним покушајима надлежних органа БиХ да у што већој мјери умање евидентан безбједносни проблем у БиХ, као што је покушај да се нападач на Амбасаду САД у Сарајеву Мевлид Јашаревић прогласи ненормалном особом, којој је потребно лијечење у психијатријској установи.


Трифуновић о дометима тероризма наспрам религија

Професор на београдском Факултету безбједности Дарко Трифуновић тврди да је промјена идентитета босанских муслимана услиједила послије дјеловања центара и кругова у оквиру радикалног ислама које су створиле Осаму Бин Ладена и његове сљедбенике.Хоће ли Република Српска тужити Саудијску Арабију?

Република Српска треба да тужи Саудијску Арабију и затражи надокнаду штете због ратних страдања и разарања, оцијенили су саговорници "Фокуса", истичући да је једна од најбогатијих и најмоћнијих невладиних организација Високи саудијски комитет за помоћ БиХ током деведесетих година на ове просторе довео неколико хиљада исламских светих ратника на чијим је рукама крв српских цивила […]