Заборављена експертиза против Болета и тероризма

Тако је говорио Трифуновић: Напад на Додика је напад на Републику Српску. И то је суштина!

понедељак, 4 фебруара, 2013 / 09:55

Прича о оружју у кабини дворане Борик, нађеном дан прије Свечане академије поводом 20 година Републике Српске, ни данас нема свој коначан закључак. Један од актера данас глуми у другом филму.

Није много прошло од лањског снијега, када је Додик "одбрањен", а заслугу за одбрану предсједника – а самим тим и за одбрану Републике Српске – себи је приписао Дарко Трифуновић, професор на факултету безбједности у Београду, и тада члан Експертског тима југоисточне Европе за борбу против тероризма и организованог криминала.

Према Тадашњем Дарку Трифуновићу, Болетово оружје у Борику било је масло исламских терориста, што је теза коју је тадашњи Трифуновић заговарао, са свог плаћеног радног мјеста у поменутој експертској групи.

– Напад на Додика је напад на Републику Српску. И то је суштина! – рекао је тадашњи Трифуновић, налазећи полугу за тезу у томе да Република Српска неће да призна Пaлестину.

Дан након свечане академије поводом 20. рођендана Српске, јавност је узбуњена експлозивом и оружјем из Борика, у кабини изнад глава и иза леђа високих званица.

Полицији се ускоро јавио Божидар Станишљевић, радник у дворани Борик, признавши да је оружје његово и да га је ту сакрио јер се бави препродајом оружја. Шездесетједногодишњи Станишљевић је након тога осумњичен за тероризам.

Неуштимана полиција и медији довели су нас до закључака да је оружје нађено дан прије академије, високе званице су обавијештене тек на дан свечане академије – Ивица Дачић је онако успут споменуо да је чуо од колега за неко оружје – а они склони рјешавању укрштеница постављалли су питања: Зашто полиција није направила засједу за терористе, који би дошли у кабину да оружје искористе?

Неколико дана смо свашта слушали, али осим што су га оптужили да је близак са неким бившим СДС-овим полицајцима, Болета и Палестину, или оближњу Маочу нико није повезао.

Информације о догађају прекрио је фебруарски снијег 2012. године, и топиле су се све више како је вријеме отопљавало. Заборавили смо и оружје пронађено у напуштеној кући у Бакинцима, у новембру 2011. године. Већ крајем марта, непуна три мјесеца након спасавања предсједника и Републике од исламских терориста, Станислава Чађо је Болета и оружје спасавао од заборава, рекавши новинарима у Бањој Луци да случај није заборављен, али да не може дати неке конкретне информације, јер се још ради на том предмету.

Сасјекао је очекивања, крстивши их као нереална, да се један сложен случај као што је тај може ријешити у кратком периоду: "Најбитније је да је пријетња отклоњена и да упорним радом дођемо до оних који су евентуално учествовали у припремању таквог дјела, те да спријечимо нека будућа понављања таквих ствари", рекао је Чађо.

Експертски тим је у међувремену, са три слова пао на једно – Џ, а данашњи Трифуновић и даље брани Републику Српску. Или је напада – у зависности како се узме ова његова од прошле године: Напад на Додика је напад на Републику Српску. И то је суштина.0 КОМЕНТАРА

 1. A, koliko je takvih lešinara na platnom spisku RS! Eto, dvojica su nas napustila, našli su bolje uhljebljenje, i sve što sada govore je istina, koju susve doskora farbali firčijevim bojama kako bi prefarbali okrutnu zbilju- da smo opljačkani do gole kože. Nažalost, ostalo je jato ptica grabljivica koji još arče našu sirotinju: Galijašević, Lazanski, Kecmanović, vladike, … seratori, „akademici“, „pisci“ naručenih knjiga o našem čuvaru…i nebrojeni bigeri i bigerovi bigeri.
  To što firči radi, i kako to radi, nezabilježeno je u našoj istoriji. Upregao je mnoge lešinare koji zajedno sa njim obilaze i masno plaćaju našom mukom sve tv u okruženju da brane njegov neobraz i njegovo nedjelo. Da mu bude sve onako kako je zaslužio kod naroda svoga.Ni manje, ni više, nego upravo onako mu bilo i njemu najmilijim kako je zaslužio .

 2. Митре, јебога ти. Зар не видиш арабо и туркофилију у Србији. Вучић арапофил, Гробар туркофил. Додик чифутофил. Одмах ти је јасно гдје је проблем. Маргетић и Трифуновић овдје нису битни. Они раде за лову (ако има још будала да им дају).

 3. Јеврејски лоби је најмоћнији лоби на свијету и свако ко претендује ма и на локалном нивоу на успјех мора бити повезан на неки начин са тим лобијем!

  Ми немамо државу! Ми имамо интересне групе које су се ставиле испред државе и које ју одржавају у оној мјери у којој им је она потребна.

  Лакше ћемо све остало схватити око пођемо од тих скривених чињеница за јавност.

  Бруталност прекривена разним НВО, поткупљеним медијима, разним декларацијама о људским правима је за мањи број људи очигледна.

  Нас из ове ситуације могу извући само поштени људи који су намјерно скрајнути са сцене на којој се рјешава наша судбина…

 4. Mitre, ne mogu dosta toga da kažem, ali nikada nije imao podršku zvaničnog Izraela, već je uludo bacao naše pare nastojeći da ih pridobije, dajući ih Libermanu po nagovoru stogodišnjeg savjetnika koji je ojadio naš budžet za naopako savjetovanje. Sve što je Liberman uradio je da je sredio dvominutno fotografisanje firčijevo sa premijerom. Liberman je prošao kako je prošao, a da je vrijedio imalo zar bi imao posla sa ološem koji radi protiv svoga naroda. Narod izraelski živi u neprekidnom ratu, neprijateljskom okruženju, a privreda mu je u ekspanziji, nezaposlenost 2%, i niko od njihovih ozbiljnih političara neće da ima posla sa onim koji mučki ubija svoj narod.