Трамп као врхунац саморекламерства

Амерички предсједник, који је жестоко критиковао одговор полиције на недавну пуцњаву у школи на Флориди, изјавио да би он улетио у школу да је био тамо.

уторак, фебруар 27, 2018 / 15:43

"Не знате док се не нађете у таквој ситуацији, али мислим и заиста вјерујем да бих тамо утрчао чак и да нијесам имао оружје", истакао је Доналд Трамп, у обраћању гувернерима америчких савезних држава у Бијелој кући, преноси АП.

Амерички предсједник је изразио увјерење да би и већина присутних у тој просторији поступила као он.

Његов годишњи зимски састанак с гувернерима у Вашингтону претежно је био фокусиран на посљедице масакра над 17 ученика и професора који је 15. фебруара у школи у Паркленду на Флориди извео бивши ученик те школе.

Трамп је још једном указао на потребу за примјеном новог закона о контроли наоружања и побољшањем безбједности у школама. Међутим, Национална асоцијазија за оружје, која се сматра најутицајнијом у цијелој Америци, изразито се противи било каквим прописима који би ограничили продају оружја у Америци.

Треба подсјетити и да је Трамп, у разговору са ученицима школе у Флориди који су преживјели пуцњаву изнио приједлог да би можда требало наоружати професоре, додуше оне који умију да користе оружје, како би се смањио број пуцњава у америчким школама. Такав предлог, међутим, наишао је на оштре критике јавности.Оставите одговор