Томљaновић: Одлука "Клуба Бошњака" неуставна

БАЊА ЛУКА – Предсједник Клуба Хрвата у Вијећу народа Републике Српске, Томислав Томљановић, изјавио је да "Клуб Бошњака" има легитимно право да постави питање уставности Пословника о раду Уставног суда РС, али да је антиуставна њихова одлука о замрзавању рада. Он је појаснио да клуб делегата престаје са радом једино са престанком мандата Народне скупштине […]

среда, 29 јула, 2009 / 12:56

БАЊА ЛУКА – Предсједник Клуба Хрвата у Вијећу народа Републике Српске, Томислав Томљановић, изјавио је да "Клуб Бошњака" има легитимно право да постави питање уставности Пословника о раду Уставног суда РС, али да је антиуставна њихова одлука о замрзавању рада.

Он је појаснио да клуб делегата престаје са радом једино са престанком мандата Народне скупштине РС и изразио је увјерење да ће политички лидери постићи неки договор поводом замрзавања рада "Клуба Бошњака".

Томљановић је рекао да је могуће да ће "Клуб Бошњака", ако буде засједао, ставити вето на ребаланс Буџета РС и из истих разлога због којих је и он био против ребаланса, а то је смањивање средстава за повратак.

Предсједник Клуба Хрвата је навео да су та средства са 24,6 милиона КМ ребалансом смањена на 9,6 милиона КМ, што значи да је "Влада РС таквим ребалансом показала да повратак подржава само декларативно".Оставите одговор