Бањолучaнин постхумно одликован у Јесолу

БАЊА ЛУКА – У италијанском граду Јесолу одржана је церемонија додjељивања назива улици по држављанину Босне и Херцеговине Драгану Цигану, који је погинуо у том граду спашавајући животе двоје дјеце, саопштило је Министарство иностраних послова БиХ. „Спашавајући животе двоје дјеце, држављана Италије из Ронцаде, која су се утапала у мору у Јесолу, у јулу 2007. […]

среда, јул 29, 2009 / 11:12

БАЊА ЛУКА – У италијанском граду Јесолу одржана је церемонија додjељивања назива улици по држављанину Босне и Херцеговине Драгану Цигану, који је погинуо у том граду спашавајући животе двоје дјеце, саопштило је Министарство иностраних послова БиХ.

„Спашавајући животе двоје дјеце, држављана Италије из Ронцаде, која су се утапала у мору у Јесолу, у јулу 2007. године, Драган Циган је изгубио живот. Улица која носи назив Драгана Цигана налази се у близини плаже где се трагедија догодила", каже се у саопштењу.

Циган је постхумно добио Златну медаљу за цивилне заслуге, а Регија Венето је његовој породици купила и опремила двособан стан у Бањалуци.

Церемонији додјељивања назива улици у Јесолу присуствовала је породица Циган, градоначелник тог града, представници Регије Венето и представник Генералног конзулата БиХ у Милану, прецизира се у саопштењу МИП БиХ.Оставите одговор