Терориста из Беча користио препарат за раст косе да би имао гушћу браду и примао минималац као обезбјеђење болница

Кујтим Фејзулај, који је 2. новембра у центру Беча убио четири и повриједио више од 20 лица, радио је у фирми која се бавила обезбјеђивањем болница.

уторак, 17 новембра, 2020 / 17:14

Његов дугогодишњи пријатељ, који се налази у истражном притвору јер је осумњичен за саучесништво, рекао је да је Фејзулај, током првог „закључавања“ Аустрије усљед почетка пандемије коронавируса, био запослен, примајући минималац, као обезбјеђење у једној болници.

Он није имао радни однос са болницом, већ са предузећем које је преузело посао обезбјеђивања здравственог објекта.

Према протоколу саслушања, како преноси агенција АПА, фирма која му је дала посао организовала је, преко Ватсап групе, на дневном нивоу, људе за обезбјеђивање објеката.

Осумњичени каже и да му је Фејзулај понудио да заради новац обезбјеђивањем објеката, што је одбио.

Даље је указао да је Фејзулај, послије превременог пуштања на услову слободу у децембру прошле године, имао дугу браду и то користећи препарат за раст косе.

Када је његов пријатељ говорио о томе да он има малу брадицу Фејзулај му је препоручио препарат, који му је касније и поклонио.

Иначе, мистерија како је доспио до центра Беча највјероватније је ријешена, користио је наводно Убер да би се домогао са свим оружјем до мјеста злочина.Оставите одговор