Тахири: Српске институције се гасе на јесен

Замјеница косовског премијера Едита Тахири каже да ће током септембра бити угашене српске институције на сјеверу Косова у области безбједности и судства. Како је саопштено из косовске владе, Тахири је након тродневних сусрета у Бриселу о примјени споразума Београда и Приштине, прецизирала да је постигнута сагласност да се до 1. септембра расформирају српски судови, док […]

субота, 8 јуна, 2013 / 21:52

Замјеница косовског премијера Едита Тахири каже да ће током септембра бити угашене српске институције на сјеверу Косова у области безбједности и судства.

Како је саопштено из косовске владе, Тахири је након тродневних сусрета у Бриселу о примјени споразума Београда и Приштине, прецизирала да је постигнута сагласност да се до 1. септембра расформирају српски судови, док ће се 30. септембра то догодити са полицијским структурама.

"Процес расформирања паралалених структура почеће током овог мјесеца када се очекује да се усвоји детаљан план примене споразума.

"Косовска страна је затражила да Србија што прије донесе одлуку о престанку финансирања паралелних структура", рекла је Тахири, наведено је у саопштењу.

Када је у питању Заједница српских општина, постигнута је сагласност да се створи једна руководећа екипа која ће помоћи стварању Заједнице која треба да постане функционална након локалних избора на Косову, када треба да се одрже и избори за четири општине на сјеверу Косова, рекла је Тахири.

Она је напоменула да ће избори, уз посредство мисије ОЕБС-а, бити одржани према косовским законима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *