Тачијева партија најјача на ванредним изборима

Демократска партија Косова, бившег терористе Хашима Тачија са освојених 32 одсто гласова у вођству је на данашњим пријевременим парламентарним изборима на "Космету", док ће Српска листа са осам одсто имати осам посланика, саопштила је Централна изборна комисија самопроглашеног Косова на основу 7,5 одсто пребројених гласова. Према овим подацима, Демократска прогресивна странка имаће два посланика. Према […]

понедељак, јун 9, 2014 / 10:43

Демократска партија Косова, бившег терористе Хашима Тачија са освојених 32 одсто гласова у вођству је на данашњим пријевременим парламентарним изборима на "Космету", док ће Српска листа са осам одсто имати осам посланика, саопштила је Централна изборна комисија самопроглашеног Косова на основу 7,5 одсто пребројених гласова.

Према овим подацима, Демократска прогресивна странка имаће два посланика.

Према првим, непотпуним резултатима ЦИК-а на основу нешто више од седам одсто пребројаних гласова, ДПК води са 32,23 одсто гласова, а Демократски савез Косова је други са 26,14 одсто.

Самоопредељење има подршку 9,30 одсто, а Алијанса за будућност Косова /ААК/ 6,45 одсто бирача.

Када је ријеч о одзиву у српским срединама у Клокоту је највећи и износи 51,06 одсто, а најмањи у Косовској Митровици, гдје је гласало свега 18 ,56 одсто.

У Партесу је гласало 49,19 одсто, Штрпцу 48 ,71 одсто, Новом Брду 46, 56 одсто, Ранилугу 45, 90 одсто, Грачаници 42,51 одсто, Зубином Потоку 36,02 одсто, те Лепосавићу 20,58 одсто.

Представнци Прогресивне странке најавили су жалбе због, како је изјавио представник те странке Видак Ристовић, убацивања листића у кутије и гласања у одсуству.Оставите одговор