Прати је, она тебе већ прати: ЦИА на Фејсбуку и Твитеру

У року два сата од постављања налога Централна обавјештајна агенција САД-а примила близу 90.000 ‘ретвитова’ и имала више од 115.000 пратилаца. Профили помажу Агенцији да се ‘више директно укључи у јавност и пружи информације о мисији ЦИА-е, историји и другим кретањима’. Централна обавјештајна агенција САД-а придружила се свијету друштвених мрежа тако што је отворила профиле […]

понедељак, јун 9, 2014 / 10:06

У року два сата од постављања налога Централна обавјештајна агенција САД-а примила близу 90.000 ‘ретвитова’ и имала више од 115.000 пратилаца.

Профили помажу Агенцији да се ‘више директно укључи у јавност и пружи информације о мисији ЦИА-е, историји и другим кретањима’.

Централна обавјештајна агенција САД-а придружила се свијету друштвених мрежа тако што је отворила профиле на Твитеру и Фејсбуку и убрзо комуницирала с "твитерашима", јављају свјетске новинске агенције.

"Не можемо потврдити нити демантовати да је ово наш први твеет", нашалили су се из ЦИА-е на својој новоотвореној званичној Твитеру р страници.

У року два сата од постављања налога ЦИА је примила близу 90.000 "ретвитова" и имала више од 115.000 својих пратилаца.

Опрез због прошлости

Директор Агенције Џон Бренан потврдио је да нови Твитер и ФБ налози ЦИА-е имају за циљ помоћи Агенцији да се "више директно укључи у јавност и пружи информације о мисији ЦИА-е, историји и другим кретањима", наводе агенције.

Ова америчка агенција имала је налоге на интернет страници за постављење фотографија Фликр и на сервису за објаву видеосадржаја Ју тјуб.

На почетку је покренуто питање – је ли ово стварно ЦИА, јер су бројни лажни Твитер налози ЦИА-е никли током година, па је мали опрез био уреду, јавља АП.Оставите одговор